Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un escumós de bombolla petita ben integrada

Sò de Ramanyà. Celler Ramanyà

El celler Ramanyà és una capsa de sorpreses, tant pel vi que elaboren com per tota la col·lecció d'antiguitats que guarden a les instal·lacions annexes al celler. Tant és així que ara és una bona oportunitat per conèixer de ben a prop tresors d'un altre temps, des de carruatges de diferents èpoques fins a eines i maquinària que mostren l'evolució d'oficis variats com el de ferrer, pagès, joier o selleter, entre altres; una visita que es combina amb un tast dels vins que produeixen a Santa Maria del Camí sempre que es concerti prèviament al telèfon 680 417 929.

El nom de Ramanyà remet a una denominació antiga de la finca on hi ha el celler. Antoni Ramis, juntament amb Jaume i Magdalena -son pare i sa mare- decidiren complementar l'ofici de viticultor amb el d'elaborador l'any 2003, ja que varen trobar que el vi que feien com a afició era bo. Antoni confessa que són autodidactes, que n'han après a força de llegir molt i de fer proves amb seny.

Avui parlam d'un dels dos escumosos que fan al seu celler, que han batiat com a Sò de Ramanyà. És un monovarietal de Mantonegro. Per fer-lo, veremen el raïm quan encara és verd, aproximadament quatre setmanes abans que torni negre. En fan el vi base i el desembre hi afegeixen el sucre i el llevat. Quan fa la segona fermentació, s'embotella i es deixa envellir en rima dos anys. Passat aquest temps, passa al pupitre per fer-ne la remoguda manual i el degollament. El resultat és un vi escumós d'un groc ben daurat, amb notes tropicals, amb una bombolla petita molt ben integrada i un pas fresc i agradable en boca.

Compartir el artículo

stats