Txaikovski, únic. Estrenada el 1888 i dirigida pel compositor, la Cinquena Simfonia de Txaikovski és avui una obra de repertori habitual a cicles i festivals simfònics. El vals del tercer moviment és molt conegut. De fet tots els temes de la simfonia han esdevingut molt populars, ja que han estat emprats com a música d´anuncis a televisió, a pel·lícules (Disney, per exemple) i fins i tot alguns han donat idees a compositors de música lleugera (John Denver a Cançó d´Annie) i de jazz (Glenn Miller i Chet Baker, per exemple).

Anit l´Orquestra Simfònica de Balears presenta aquesta partitura com a única obra del programa, al segon concert del seu Festival Bellver (21.30h).

Veus blanques. La Coral Universitat de les Illes Balears i el Servei d'Activitats Culturals de la UIB han organitzat un curs de direcció i pedagogia musical aplicada a cors de joves. I per tal de servir de cor pilot a aquests dies de classe teòrica i pràctica ha vengut a l´illa el Cor Infantil Sant Cugat de Barcelona fundat l´any 1991 i amb una trajectòria que l´ha portat a fer gires per tot el món.

Aprofitant l´estada, el Cor Infantil Sant Cugat actuarà avui (21h) a l´església de la Porciúncula i demà (10.30h) a l´ofici de la Seu, oferint després un concert al final de la missa.

La veu de fusta. El violoncel és l´instrument musical que més s´assembla a la veu humana. Ho han dit sempre els estudiosos del so. Permet cantar i fer les vocalitzacions com si es tractàs d´una persona. Biel Fiol ho sap i així ho entén. I anit dins la programació Sons d'estiu a Puigpunyent i Galilea, presentarà a Son Net (20.30h) el seu disc Cello works, que conté composicions pròpies, entre les que destaca Saudade, una cançó dedicada a Raïff Dantas, primer violoncel de l´Orquestra Simfònica de Säo Paulo i un dels mestres del músic mallorquí.

Piani-sí. Anit també, a Valldemossa (La Cartoixa, 22h) es tanca el Festival Pianino 2014. I ho fa amb un recital de la pianista de la Royal Swedish Opera, Anna Buchenhorst. En el programa un monogràfic Chopin, amb un grapat de valsos a la primera part i dos nocturns i la Balada en sol menor a la segona.