Nascut a Manacor el 1976, F. Xavier Gelabert és un músic heterodox ja que uneix en sí mateix les facetes de compositor, arranjador, professor de música i director de cor (amb el Cor de Cambra Ars Antiqua ha fet una molt bona feina i no és la menor la de donar a conèixer obres noves, estrenes de músics nostres de la seva i anteriors generacions com Escandell, Guibelalde, Gelabert, Carbonell, Ros€).

Gelabert ha estat molt relacionat amb el món de la composició contemporània ja que el trobam lligat a l´Encontre Internacional de Compositors de la Fundació ACA. A més entre els seus mestres hi trobam Xavier Carbonell i Josep Prohens, entre d´altres.

Però les ganes d´aprendre de F. Xavier no s´aturen aquí a l´illa, ha assistit com a alumne actiu als cursos de composició contemporània a l´Istituto Italiano di Cultura de Madrid amb Aureliano Cattaneo i Stefano Gervasoni (catedràtic de composició del Conservatori Nacional de París).

En el currículum de Gelabert com a compositor hi trobam títols que pertanyen a molts diversos estils, així és autor de dues òperes (El presoner i Salomé), diferents obres per a orquestra (Clitemnestra envoltada de mosques, Penjada Cordèlia, Voie€), i nombroses obres de cambra (el seu Quartet per a corda Digue´s Foll fou guardonat amb el Premi de Composició Art Jove 2001) i per a solista. Molta de la seva producció ha estat estrenada per l´Orquestra Simfònica de Balears, Ars Antiqua i solistes del renom d´Andreu Riera o Eulàlia Salbanyà.

Serveixin aquestes primeres notes per situar l´autor d´una obra que anit sonarà a les Coves del Drac (21h) en un concert si més no curiós i ple d´atractiu. Serà el que oferirà la Coral Universitat de les Illes Balears i en el qual s´interpretarà l´obra Lux per a cor i violoncel que ha escrit Gelabert responent a la demanda que li feu Joan Company, director de la coral i qui dirigirà la vetllada. Propostasa musical dins un entorn natural. Patrimoni dins Patrimoni.