Domenico Gaetano Maria Donizetti, nom complet del famós compositor italià, serà anit protagonista d´una tertúlia, prèvia a les representacions que de la seva òpera Don Pasquale, es presentaran aviat a Mallorca. El Teatre Principal de Santanyí acollirà avui vespre (21h) aquesta primera proposta que vol ser una manera de preparar l´oient aficionat a les gales líriques de la setmana vinent.

Pere Bonet, Eugènia Corbacho i alguns altres contertulians, exposaran la seva visió d´un dels títols més exitosos del compositor, així com situaran l´obra en el context històric en el qual fou concebuda, el 1843, època en que el romanticisme musical agafava força a diferents indrets d´Europa amb noms com Berlioz, Chopin, Schumann, Wagner (el mateix any estrenà L´holandès errant) i Verdi (també el 1843 estrenà I Lombardi alla prima crociata).

Però avui també, un altre italià, Ennio Morricone, valorat i qualificat com a un dels cims de la música cinematogràfica, apareixerà citat i interpretat a un projecte que amb el títol de Novecento, El so Italià al Cinema ens presenta el guitarrista mallorquí Jaume Tugores, amant i difusor de la música del compositor. La cita a l´església parroquial de Costitx (20h).

Jaume Tugores és gran coneixedor de la música de Morricone, la proposa i la interpreta sempre que en té ocasió, fins i tot l´enregistrà en un disc memorable que titulà Anche lui é qui editat l´any 2001. Però també estima i valora Nino Rota, música del qual inclou sovint als recitals. De fet, les produccions més emblemàtiques del guitarrista i les que més bons resultats de crítica i públic li han donat són Una cançó que es diu cinema i El so italià al cinema, amb temes dels dos compositors esmentats.