Avui horabaixa l´església de la Concepció (20h), s´obrirà a la manera d´avinguda musical per tal de poder-hi fer una Passejada pel Barroc, ja que aquest és el títol que l´orquestra de cambra Ars Musicae (dirigida en aquests ocasió pel clavecinista català Àngel Villagrasa) ha posat al concert que tanca el cicle dedicat a la Música Antiga, que durant els dissabtes d´octubre ha programat l´Ajuntament de Palma. Realment, vistes les obres programades, la sessió es planteja com un viatge musical al segle XVIII, en companyia d´alguns dels noms històrics i que mai no poden faltar en una recopilació de gran èxits, però també al costat d´autors i obres menys populars.

Entre els famosos i si parlam del Barroc no hi pot mancar Haendel, el compositor que sense ser anglès (va nèixer a Halle, prop de Leipzig) és paradigma de la música anglesa del seu temps. Pels britànics, Haendel és de Londres però pels alemanys és de Halle. D´aquest compositor cosmopolita s´interpretarà el Concert per a clavicèmbal i orquestra en Fa major.

Vivaldi és un altre dels noms obligats quan ens referim al barroc italià. De la seva sèrie de concerts coneguts com L´Estro Armonico l´orquestra presenta el Concert en la menor per a 2 violins RV 522 que agradava tant a Bach que en feu una transcripció per orgue (seria interessant organitzar algun concert contrastant les diferents transcripcions que feu Bach d´obres d´altres autors amb les originals).

Pel que fa a la part menys coneguda del concert, ens trobarem amb autors que, no per ser menys interpretats són menors, com per exemple Johann Friedrich Fasch, que fou alumne de la Thomasschule de Leipzig abans de que Bach hi arribàs com a professor. D´ell podrem escoltar un concert per a flauta i cordes. Però també un dels dos germans Sammartini, Giuseppe, italià però lligat a la figura de Jordi III d´Anglaterra, o Charles Avison, el músic nascut a Newcastle i que no considerava Haendel tan gran; ells preferia altres compositors de l´època com Geminiani, Marcello o Scarlatti, autors dels quals adaptà obres diverses. De fet Ars Musicae oferirà anit un Concerto Grosso d´Avison escrit a partir de sonates d´Scarlatti pensades pel clavecí. El concert acabarà amb una Sonata de Georg Muffat, de qui s´interpretarà la seva obra més emblemàtica, la Sonata coneguda com a Armonico Tributo.