A Palma 1. Tornam tenir un cap de setmana sonat. Ple de sons, vull dir.

El Teatre Principal (19h) presenta un programa Beethoven amb la Simfònica, solistes diversos, i els cors del propi teatre, dins el marc d´aquest anomenat Festival Música Mallorca. Una proposta popular ja que el plat fort de la sessió és la Novena Simfonia, tot i que també s´inclou en el programa la Fantasia Coral per a piano i cor Opus 80, que adesiara s´ha considerat, de forma injusta, partitura menor dins l´obra completa del compositor. I ja que ens surt a camí la Novena, dir clarament que el moviment coral no és el cim de la peça, sinó que els moments més inspirats ens arriben en el tercer moviment, l´Adagio molt e cantabile. Pura delícia! Una curiositat que també s´inclou en la vetllada: una de les àries italianes de Beethoven, Ah! Perfido, sobre textos de Metastasio i composada una mica rere les passes de Mozart.

A Palma 2. Segueix el cicle de Música Antiga de l´Ajuntament. La proposta d´aquest dissabte (església de sant Jaume a les 18.30h) és ben curiosa ja que es tracta d´adaptacions de diverses obres del Barroc italià i alemany, a càrrec de dos músics nostres: Guillem Femenias i Kepa Arteche (aquest no nascut aquí però resident a l´illa des de fa anys). Ambdós instrumentistes oferiran obres conjuntes però també en solitari, de compositors com Giovanni Zamboni, que tant feu per revitalitzar el llaüt, Giovanni Paolo Cima i Giovanni Benedetto Platti com a representants del país mediterrani i Johann Sebastian Bach i Heinrich Schütz per la part de l´Europa central.

A Manacor. El convent de Sant Vicenç Ferrer (20.30h) és l´escenari triat per concloure les Serenates a l´Auba, un grapat de concerts la recaptació dels quals es destina a projectes de caire solidari. Una idea que ha promogut el pintor Riera Ferrari i que han coordinat Antoni Parera Fons i Andreu Riera.La Coral Universitat de les Illes Balears, amb Joan Company al front presenta un programa que no sé si dir que és atrevit o interessant, perquè, sens dubte, els dos qualificatius li van bé. Per una banda hi trobam l'estrena de la Cançó per a Mossèn Alcover d´Antoni Parera amb text de Gabriel Janer Manila. Però també s´interpretaran obres que són primera audició per la Coral: Alma redemptoris Mater i Salve Regina de Miquel Àngel Roig Francolí i Sleep i Her sacred spirit soars d´Eric Whitacre. El programa inclou també el Cantar del alma de Frederic Mompou, l´Amen de Johnn Rutter, l´Ubi Caritas de Duruflé i l´Immortal Bach de Knut Nystedt, una adaptació per a cinc cors de cambra del Kom süsser Tod de Bach, amb un dels moments pianíssims més grans i inspirats de tot e cant coral contemporani.