Discriminació a la Sanitat pública

Sebastià Barceló Castillo

Vaig demanar cita per a vacunar-me del grip i del covid. Avui a l’hora assignada he anat al PAC de l’Escorxador. A la sala hi ha dues dones joves. La que em rep només parla castellà i sembla que no entén català. Em demana el nom i li responc en català. Sembla que no em troba, tot i que he anat a l’hora assignada i som un dels primers. Li he hagut de senyalar el nom a la llista. L’altra és l’encarregada de vacunar i m’atén en català. Li dic: Quina sort que qualcú m’entengui. La meva padrina no sabia castellà i no tenia problema perquè els sanitaris entenguessin. Ella em diu: El meu padrí va dir, m’acub i no l’entengueren. M’ha punxat i li he agraït la feina i el que m’hagi atès amablement i en la meva feina.

En sortir he llegit el Diario de Mallorca. M’ha animat que un grup de defensors de la llengua han plantejat una demanda al Tribunal Constitucional per la denegació dels drets lingüístics que suposa la supressió del requisit del català per a la contractació del personal sanitari.

A les següents pàgines he llegit les declaracions del exconseller José Cardona que encara està complint la condemna per les irregularitats per les que el varen acusar. Estaria bé que els seus correlegionaris i especialment el seu paisà, Antoni Costa, aprenguessin els rics derivats de prendre decisions i mesures que violen les normes legals i atenten contra els drets dels ciutadans que pagam els seus sous i els dels seus amics.