Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Gràcies sr. Yllanes (sevillà) i sr. Negueruela (gallec)

Mariano Moragues Ribas de Pina. Artà

Vet-aquí dos bons exemples de consellers peninsulars del Govern Balear que tenint com a llengua materna el castellà, han tengut la delicadesa i l’encert de aprendre la nostra llengua. Fent un encomiable esforç han donat una lliçó de respecte i identificació envers la terra que els ha acollit i on exerceixen la seva tasca política.

Aquest fet és, per una part, un exemple que hauria de seguir qualsevol que va a un lloc que té llengua pròpia i «a fortiori» si esdevé funcionari, la qual cosa significa que es valora i es vol preservar el tret cultural més important d’un poble, com és la seva llengua.

Demanaria, en nom dels illencs que consideram la nostra llengua com un valuós patrimoni, que Mae de la Concha parlés el nostre català en les actuacions públiques, que, com afirma ella mateixa, el parla «raonablement bé»; amb més motiu que ningú, donat que és Consellera d’agricultura i exerceix el seu càrrec en el món de la pagesia. Seria tot un detall de mirament, respecte i obertura que prenguessin exemple de aquests polítics, els cossos de seguretat, administradors de justícia, metges de la sanitat pública, els professors de la universitat de la UIB (vius els de dret!) i tots aquells servidors públics que treballen a les Illes.

Compartir el artículo

stats