Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

A l’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Senyors: he conegut que la corporació municipal de Sant Llorenç des Cardassar té previst nomenar fill il·lustre del municipi el tennista Rafel Nadal perqué va contribuir amb doblers i com a voluntari a les tasques de neteja del municipi després del desbordament del torrent de na Borges i les conseqüéncies desastrosos per a tot el municipi.

No entenc aquesta decisió. I cree sincerament que Rafel Nadal tot sol no es mereix esser reconegut fill il·lustre. Aquesta distinció la mereixen tots els voluntaris anónims, amb el nom i llinatge de cadascun. Per ventura podreu argumentar que ja reberen un homenatge, tots aquests herois anónims i voluntaris. I jo m’imagin que Rafel Nadal també s’hi compta, entre ells. O és que, per mor d’esser una persona reconeguda mundialment en el món de l’esport, no compta en aquest cas com a voluntari anónim?

Cree que el consistori llorencí hauria de fer ciutadans il·lustres –encara que fos en un acte simbólic– tots aquells voluntaris que varen ajudar a fer net i reconstruir el municipi. Acabada la seva carrera esportiva, Rafel Nadal tendrá el nom a carrers, places, pistes poliesportives, etc. Tendrá estatúes i reconeixements a voler, per recordar la seva inqüestionable figura dins el món del tennis.

Més enllá de tot el que he apuntat, vuli remarcar algún exemple de voluntarisme i ajuda. Dues persones varen posar en risc la seva vida per salvar de la torrentada una familia holandesa que va quedar atrapada al cotxe dins el torrent. Si no hagués estat per ells, aquesta familia hauria perdut la vida aquella nit. Miquel Galmés ‘Gento’ i Miquel Montoro han rebut medallas per part deis estats espanyol i holandés per la seva contribució a salvar aquella familia, pero l’ajuntament s’estima més nomenar fill il·lustre de la ciutat el tenista mundialment conegut i mediàtic.

Pens que la corporació municipal hauria de fer una reflexió profunda, capgirar la decisió, i nomenar filis il·lustres grans persones anónimes, pero amb noms i llinatges cadascun. O aqüestes dues grans persones també, que arriscaren la vida, només impulsadas per la força que els dugué a salvar vides en perill de morir ofegades aquella nit del 9 d’octubre. Us deman humilment que reconsideren la decisió de fer parts i quarts amb el nomenament de Rafel Nadal com a fill il·lustre del municipi.

Compartir el artículo

stats