Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Perquè em dóna la gana

Hem d'anar a votar

El proper diumenge estan convocades les eleccions generals on sembla que, més que partits, són blocs els que és presenten. I hi ha molt en joc.

Al bloc de dretes ja sabem com se les juguen, sobretot amb les dones. Aquesta mateixa setmana hem escoltat a una candidata del PP burlant-se obertament de la necessitat del consentiment per a mantenir relacions íntimes. I això és només la punta del iceberg del que poden pensar o sentir.

Demanar la regulació de la prostitució i dels ventres de lloguer com ho demanen els de Rivera es demanar clarament, que se li done carta de naturalesa a la esclavitud de dones en risc de extrema vulnerabilitat econòmica i, fins i tot social, per a satisfer desitjos majoritàriament masculins, sense tenir en compte el sofriment d'eixes dones. I, per suposat mantenir els negocis derivats d'aquestes pràctiques que reporten tants diners.

Parlar de la derogació de la Llei Orgànica de mesures de protecció contra la violència de gènere és el mateix. Demanar submissió al poder dels homes sense cap eina de protecció davant les violències masclistes. Demanar a crits que els deixen maltractar lliurement a les dones i xiquetes de totes les formes que els vinga en gana i sense cap conseqüència.

Les dones hem de ser conscients que el diumenge que ve ens juguem molt a les eleccions generals. Ens juguem, ni més ni menys, que part de les nostres llibertats bàsiques com a persones. Perquè el dret a una vida digna i lliure de tot tipus de violències es això, un dret fonamental pel qual deurien vetllar les autoritats de cada institució.

Fer el contrari es condemnar a moltes dones i criatures a l'infern de les violències masclistes. I hem de recordar que la prostitució i els ventres de lloguer són una de les pitjors formes de violència masclista estructural que existeixen al món. I alguns la volen convertir en legal i deixar en eixe infern a milers de dones que, ben al contrari del que pensem, estan molt més a prop de nosaltres del que ens imaginem.

El passat 8 de març, amb la vaga feminista, varem demostrar que tenim muscle per a parar-los els peus als que fan aquestes propostes tan masclistes i injustes per a les dones i les criatures. Ara cal tornar a mostrar eixe muscle i eixir de casa per anar a votar unes opcions que recolzen formes de vida digna i lliures de violències masclistes.

Cal recordar-los que les dones no som ciutadanes de segona que és on ens volen tornar a col·locar. Que tenim drets que s'han de respectar i que volem viure sense pors.

Jo hui tinc por a eixes reversions i/o retrocessos als que ens volen portar la gent del bloc de les dretes. Com a dona i com a ciutadana tinc por perquè que les que venen darrere i les criatures puguen perdre tot el que amb molta lluita i molt d'esforç hem anat aconseguint al llarg dels últims quaranta anys.

I precisament per això, hi ha que anar a votar opcions progressistes el pròxim diumenge.

Compartir el artículo

stats