Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un dia històric per l'equitat al O-3

Ahir el Parlament de les Illes Balears va assumir amb unanimitat les propostes de la comissió Tècnica 0-3 que està treballant des del mes de maig per encàrrec del mateix Parlament.

Queden consignats recursos econòmics per garantir les ajudes individuals de menjador i bonificacions per l'escolarització dels infants 0-3 escolaritzats tant a escoletes públiques com a privades.

Per unanimitat s'assignaren recursos per una ampliació urgent de 17 professionals als Equips d'Atenció Primerenca. Es dota una partida del pressupost per a la creació de 1.000 places públiques.

Es dota un nou programa per a la reconversió de places de guarderies en escoletes autoritzades.

I es doblen les ajudes als Ajuntaments pel sosteniment de les escoletes municipals.

En total 7,5 milions per a l'Equitat al 0-3

Ara caldrà que la Conselleria d'Educació gestioni aquest pressupost. De res servirà el manament unànim del Parlament si la Conselleria no l'assumeix i el gestiona (1) modificant els decrets 131/2008 i el decret 60/2008 (2) publicant les convocatòries d'ajudes de menjador i les de bonificacions i per a l'escolarització, (3) ampliant els EAPS, (4) posant en marxa el pla de reconversió de places de guarderies en centres educatius.

La Conselleria deia que no tenia recursos. Ara el Parlament, sense cap fisura, li garanteix les partides amb les quantitats necessàries. Només ha de seguir el manament. Volem agrair a totes les famílies, a tots els professionals d'escoletes, a tants i tants col·lectius que ens donen suport, als ajuntaments i als Consells Insulars, als mitjans de comunicació i als Grups Parlamentaris el suport unànime a les MESURES URGENTS PER L'EQUITAT AL 0-3.

Noltros, amb tots voltros, seguirem avançant en aquest camí per l'equitat que fa una societat més justa i més cohesionada.

Compartir el artículo

stats