Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Perquè em dóna la gana

Llibertat? de qui i per a què?

Fa uns dies les ciutats de Madrid i Barcelona varen aparèixer empaperades d'eslògans feministes per a promoure la compravenda de criatures mitjançant els ventres de lloguer. El mercat de criatures mou molts diners arreu del món. I busca guanyar-ne encara molts més.

La estratègia miserable d'apropiar-se d'eixes frases encunyades pel feminisme busca naturalitzar aquest negoci també entre dels dones. Però la dreta política i econòmica sempre ha fet el mateix per tal de guanyar vots i diners, i és apropiar-se dels llenguatges que els interessen, més enllà de lo simbòlic que puguen representar aquestos.

Precisament per això paraules com llibertat, pau, democràcia, etc s'han acabat pervertint i perdent la bellesa original. Ara estan intentant fer ell mateix amb la llibertat per a decidir sobre el propi cos de les dones. Amb aquesta publicitat sobre un negoci il·legal a l'Estat Espanyol, volen introduir la confusió del missatge sobre eixa llibertat de les dones a decidir sobre si volen o no llogar el seu úter per a després entregar al les criatures per les quals altra gent ha pagat.

No podem oblidar que eixa activitat a l'Estat Espanyol ja esta regulada. I ho esta en forma de prohibició. Voler provocar el dubte mitjançant l'altruisme, és voler enganyar. Jugar amb conceptes com la llibertat de les dones, es mentir també, perquè a ningú se li ocorreria pensar en llogar un fetge durant un temps a una altra persona.

Quan és parla de llibertat, és fa des de la posició poderosa de qui te els diners per a comprar a la criatura. I eixa llibertat que dona el poder dels diners inclou l'apropiació del cos i de la vida de les dones gestants que no tenen llibertat real per a poder triar, perquè ho fan per necessitats econòmiques. I no, aquesta activitat il·legal no pot considerar-se com una activitat retribuïda, com una ocupació més perquè, senzillament, es il·legal.

Quan els Ajuntaments de Barcelona i Madrid i la Fiscalia no actuen contra estes campanyes que, a més, coincideixen amb el black friday comercial, estan justificant que esta activitat, tot i ser il·legal, es pot oferir. I això és violència estructural masclista.

Vull suposar que actuarien d'altra manera si als carrers aparegueren directament publicitats de negocis de venda d'òrgans. Ja hagueren reaccionat de totes totes. Per què no ho fan quan el que es publicita és la compravenda de criatures? Per què no és denúncia als promotors d'aquestes campanyes que danyen tant als paràmetres de l'ètica social i la fiquen als peus dels cavalls del capitalisme més ferotge? La resposta sempre és la mateixa: Poderoso caballero es don dinero.

I és poderós perquè compra voluntats polítiques, compromisos i ètiques. I en aquest cas intenta, també, comprar una regularització legal a l'Estat Espanyol sobre una activitat molt rentable. Llibertat dels promotors de compravenda de criatures, però no d'eixes criatures tractades ni de les mares que les han parit. I els poder polítics mirat cap a un altre costat. En fi...

Compartir el artículo

stats