Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una xerrada imaginària amb l'homenet de la bandera...

... Que fa uns dies es va aturar davant la paradeta que l'Assemblea Sobiranista de Mallorca posa els dissabtes al carrer de Sant Miquel. Es va plantar allà davant i els va començar a dir penjaments. Jo no hi era, però m'agrada imaginar la conversa que haguéssim pogut tenir. No crec que ell llegeixi aquest text (em deman si va passar del Pus sopa dels quadernets de lectura progressiva De mica en mica que va publicar Ramon Bassa fa més de trenta anys). He posat entre cometes les citacions literals de les seves paraules... o hauria de dir brams?

-Uei, germanet -li hauria dit- vos veig molt alçurat, no veis que som aquí per ajudar-vos?

-Es que "voltros sou uns separatistes" i això és Espanya!

-Me pareix que qualcú ha abusat de la vostra bona fe; que no sabeu que a cada habitant de Balears mos costa prop de 1.300 euros cada any el ser espanyol? Vull dir que pagam tot això més en impostos dels que rebem en inversió i despesa pública. Vos imaginau el que podríem fer amb mil tres-cents eurets més cada un?

-Però hem de ser solidaris!

-Vegem un exemple: si vos teniu 100 i jo 50, i vos deman que sigueu solidari, me'n donareu 25 i així tots dos en tendrem 75.

-Sí, home, puja aquí i veuràs Porto Pi, ja pots esperar d'assegut!

-M'ho imagin, sols és un exemple, però si en acabar jo en tenc 100 i vos 50, què li direu a això?

-Una estafa, un robatori!

-Correcte! I ara vos diré que cada andalús cobra 900 euros cada any més dels que paga, i cada extremeny, 2.600! Això són dades oficials, no m'he inventat res, però mirau, si vos agrada ser espanyol és que no vos sap greu que vos robin, deixau-me la cartera i agafaré 50 eurets de no res per fer un suret amb aquests amics.

-Ei, fora mans de la meva butxaca, que encara rebràs! Au, "anau a Son Gotleu i allà vos tuparan!".

-Si els podem explicar que a la resta de l'Estat hi ha més metges, mestres, places de guarderia, llits d'hospital per habitant que no aquí, segurament s'apuntaran a l'Assemblea més aviat que de pressa.

-Si no vos agrada, "anau a Catalunya!".

-Hi anirem, per la Diaia del'onze de setembre, perquè ells són un poble i d'aquí a no gaire seran una república, i quan aquí vegin com funciona de bé la república catalana, ens faltarà temps per demanar per formar-ne part.

-Jo no vull cap república, Espanya sempre ha tengut reis!

-Sí, i una reina, Isabel II, casada a la força amb un cosí seu impotent, de manera que per poder aportar un hereu a la corona -i perquè li anava la marxa- es va colgar amb tot el cos de guàrdia; finalment el pare d'Alfonso XII va ser un capità valencià, Enric Puig Moltó, així que els reis d'ara no poden bravejar gaire de sang blava... a tot estirar, potser que blaugrana.

-Em feis oi!

-Veig que teniu els ulls una mica groguencs, vos convindria menjar menys ous i greixos, deveu tenir la bilirubina pels niguls.

-"No teniu vergonya, ptú!" -i va tirar una escopinada.

-Moltes gràcies pel vostre homenatge, heu demostrat que sabeu molt bé que nosaltres som civilitzats i no correspondrem a la vostra grolleria amb l'esplet de mamballetes que no vos varen donar quan era l'hora.

Una senyora argentina, astorada, va filmar l'esdeveniment i li va retreure la seva mala educació però ell no li va fer cas i s'allunyà mastegant fesols, amb una bandera espanyola damunt cada espatlla i, en la mà, una mallorquina amb castellet -que li va caure dues vegades... una jugada del subconscient?

Els de l'Assemblea, gent devota com pocs, feren una rotlada per resar "un parenostre pels que van errats" i varen concloure que "rentar es cap a s'ase és perdre es temps i es lleixiu".

Si vàreu llegir un article meu anterior sabreu a quina mutació regressiva dels primats pertanyia aquest eixelebrat: era un "masícano"! D'aquests que es consideren MAllorquí SÍ, CAtalà, NO.

Compartir el artículo

stats