Curs de producció d’animació en 3D i curs de fabricació 3D i prototipatge electrònic digital

Les persones interessades a inscriure's en algun dels cursos poden fer la sol·licitud fins al 6 de juliol a través del correu electrònic joventut@eivissa.es i al telèfon 971397600 ext. 24150

L’Ajuntament d’Eivissa ofereix dos cursos de formació per al·lotes i al·lots interessats en animació en 3D i en les tècniques d’impressió i fabricació en 3D i prototipat electrònic, durant l’estiu. Els cursos es realitzaran al Centre de Creació Jove C19 i al Viver d’Empreses i tindran una durada de 8 setmanes.

TecnoEstiu està dirigit a al·lotes i al·lots d’entre 13 i 18 anys i donaran inici el 7 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores. Per a realitzar aquests tallers no es requereixen estudis específics previs si no coneixements generals de tecnologia de 1a etapa de l’ESO.

El primer curs, producció d’animació en 3D, les persones participants aprendran des dels conceptes d’introducció a l’animació de personatges, un procés de producció audiovisual i de videojocs.

En el curs de fabricació 3D i prototipatge electrònic digital, que tindrà lloc al Viver d’empreses, els equips aprendran a fabricar les parts d’un braç robòtic amb tècniques d’impressió 3D i a donar-li moviment a partir de la incorporació de servomotors. La construcció d’un braç robòtic personalitzat per cada equip els servirà de base per aprendre robòtica bàsica i realitzar moviments coordinats a l’espai. A més, els equips aprendran a coordinar els seus projectes per a fer coreografies artificials.

El curs continuarà a l’agost amb la construcció d’un Nano satèl·lit, un segon repte on els grups treballaran amb electrònica de previsió i instrumentació per a captar tant l’energia necessària per al seu funcionament com evidències de l’evolució del canvi climàtic seguint els estàndards de l’agència espacial europea. Aprendran a obtenir energia neta i a construir un sistema de teledetecció sobre un cubeSat d’1U preparat per a iniciar el seu viatge per l’espai.