­L'àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calvià, a través de Calvià 2000, posarà en marxa a partir del dia 29 de juny el nou servei de recollida de residus porta a porta als dos nuclis tradicionals del municipi: Calvià vila i es Capdellà, amb l'objectiu d'oferir un millor servei, més proper i més adaptat al municipi, i assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus, per arribar al 50% abans que finalitzi l'any 2020.

Ciutadania i comerços

La recollida de residus domèstics (matèria orgànica, paper i cartó, envasos lleugers i rebuig) es farà porta a porta, amb els residus separats correctament, respectant els horaris i el calendari setmanal del qual se'ls informarà i que es podrà consultar al web.

Els habitatges que es troben a zona rústica hauran de deixar els seus residus separats de forma correcta a les àrees d’aportació, instal·lacions municipals tancades i vigilades on es poden deixar els residus atenent a unes determinades normes. Per accedir-hi tindran una targeta que s’expedirà a les oficines de Calvià 2000.

Els comerços del nucli de Calvià vila i des Capdellà tindran un calendari de recollida porta a porta per a les fraccions de paper/cartó, envasos de vidre, envasos lleugers, matèria orgànica i rebuig.

Els residus especials propis de cada activitat (mobles, electrodomèstics, poda, oli mineral, pintures, etc.) s’hauran de lliurar a un gestor autoritzat.

Educació

L’Ajuntament de Calvià posa a la disposició dels centres educatius i associacions un catàleg d’activitats d’educació ambiental en l’àmbit de la prevenció, reutilització i reciclatge dels residus. Les activitats que s’oferiran se centraran en la importància de fer una bona gestió dels residus, entesos com un recurs indispensable cap a un món més sostenible.

Aquestes activitats tenen com a objectiu contribuir a la millora de la gestió dels residus a les llars i als centres educatius i laborals.