Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables, Enel Green Power España (EGPE), s'ha adjudicat 72,4 MW de capacitat solar fotovoltaica a Balears, en el marc de la subhasta de concessió d’ajudes a la inversió que han dut a terme el Ministeri per a la Transició Ecològica i l’IDAE en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). En aquesta subhasta, s’han adjudicat ajudes per a un total de 326,333 MW de nova capacitat en instal·lacions solars fotovoltaiques.

Els 72,4 MW obtinguts per Endesa se sumen als 879 MW de potència renovable que li van ser adjudicats en les subhastes llançades pel Ministeri per a la Transició Ecològica en 2017.

L'empresa invertirà aproximadament 60 milions d'euros en la construcció de la potència solar que li ha estat adjudicada en aquesta subhasta, quantitat que se suma als més de 800 milions d'inversió total que representaran els 879 MW aconseguits en les subhastes anteriors.

Endesa estima que els projectes necessaris per a desenvolupar aquests 72,4 MW entraran en funcionament abans de finals de 2022, generaran aproximadament 114 GWh a l'any i evitaran l'emissió al voltant de 75.000 tones de CO2 anuals a l'atmosfera.

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha subratllat que el resultat d'aquesta nova subhasta “confirma a Endesa com un dels principals operadors en l'àmbit de les energies renovables a Espanya i suposa un pas molt rellevant en el desenvolupament d’aquestes tecnologies a les illes. És, així mateix, en línia amb el propòsit de la companyia de ser un agent decisiu en el procés de transició energètica cap a un sistema plenament descarbonitzat l'any 2050 que està abordant Espanya”.

Endesa gestiona actualment més de 6.983,8 MW de capacitat renovable a Espanya a través de la seva divisió Enel Green Power España. D'aquesta xifra, 4.710 MW són de generació hidràulica convencional i la resta, més de 2.273,8 MW, provenen d'energia eòlica (1.843,8 MW), solar (337 MW), minihidràulica (79 MW) i altres fonts d'energia renovable (14 MW).

Enel Green Power, la línia de negoci global d'energia renovable del Grup Enel, al qual pertany Endesa, està dedicada al desenvolupament i operació de renovables a tot el món. Enel Green Power, que té presència a Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania, és un líder global en el sector d'energies renovables, amb una capacitat gestionada d'uns 43 GW a través d’un “mix” de generació que inclou eòlica, solar, geotèrmica i hidroelèctrica, i està a l'avantguarda de la integració de tecnologies innovadores en plantes d'energia renovables.