21 de octubre de 2019
21.10.2019
Diario de Mallorca
Endesa

El personal d'Endesa de Sant Joan de Déu ha participat en la campaya de donació de sang de la Fundació Ban de Sang i Teixits de les Illes Balears

Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

21.10.2019 | 14:15
El personal d'Endesa de Sant Joan de Déu ha participat en la campaya de donació de sang de la Fundació Ban de Sang i Teixits de les Illes Balears

Els treballadors i col·laboradors d'ENDESA han participat en la campanya de donació de sang que s'ha duit a terme a l'autobús estacionat en les instal·lacions de la Companyia a la seu de Sant Joan de Déu.

Dies abans, es programen diverses accions per animar a participar a la campanya: col·locació de cartells, i comunicacions internes dirigides al personal de la Companyia i publicitat sobre els requisits per ser donant de sang. Aquesta campanya ha estat organitzada amb el suport de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i amb la col·laboració de l'Associació de Donants de Sang de Mallorca.

Endesa col·labora amb la donació de sang des de l'any 1992 i ha acollit unes 50 campanyes amb una participació de més de 1000 donacions de sang. Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres. D'una donació de sang s'obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components sanguinis s'utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d'altres.

Per la seva banda, Endesa a les Illes Balears amb aquesta col·laboració, reforça el seu compromís amb obres i projectes de gran impacte social i de preservació del medi ambient, amb entitats compromeses amb les Illes Balears.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

¡Síguenos en las redes!