Els treballadors i col·laboradors d'ENDESA han participat en la campanya de donació de sang que s'ha duit a terme a l'autobús estacionat en les instal·lacions de la Companyia a la seu de Sant Joan de Déu.

Dies abans, es programen diverses accions per animar a participar a la campanya: col·locació de cartells, i comunicacions internes dirigides al personal de la Companyia i publicitat sobre els requisits per ser donant de sang. Aquesta campanya ha estat organitzada amb el suport de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i amb la col·laboració de l'Associació de Donants de Sang de Mallorca.

Endesa col·labora amb la donació de sang des de l'any 1992 i ha acollit unes 50 campanyes amb una participació de més de 1000 donacions de sang. Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres. D'una donació de sang s'obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components sanguinis s'utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d'altres.

Per la seva banda, Endesa a les Illes Balears amb aquesta col·laboració, reforça el seu compromís amb obres i projectes de gran impacte social i de preservació del medi ambient, amb entitats compromeses amb les Illes Balears.