Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Descobrint les dones de Bunyola

Els alumnes de primer cicle del CEIP Mestre Colom entrevisten dones del poble per conèixer la seva feina

Alba Bestard enregistrant Francisca Suau, collidora. CEIP MESTRE COLOM

El CEIP Mestre Colom de Bu-nyola ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb un seguit d'activitats que han acostat els escolars a la realitat de les dones del poble.

Una norantena d'alumnes de primer cicle del centre, d'entre 5 i 9 anys, varen entrevistar una desena de dones que explicaren la seva feina. El treball es va enregistrar en un vídeo realitzat per Alba Bestard ­­­-filla del director de cinema bunyolí Toni Bestard-que es presentà dissabte passat en un acte celebrat al teatre municipal.

Entre les entrevistades hi ha representants dels oficis tradicionals del poble, com una collidora d'oliva (Francisca Suau), dues carboneres (Bàrbara i Catalina Rosselló) o una madona de possessió (Maria Ignàsia Colom), a més d'una fabricanta (Anita Aleñar), una periodista (Caterina Garcias), una joiera i mestre (Aina Candela), una escaladora i també mestre al centre (Neus Colom) i una pintora-il·lustradora (Nívola Uyá).

La iniciativa de l'activitat fou de l'Associació de Famílies (AFA) i l'escola i es completà amb altres activitats com un contacontes o una exposició de fotos de dones del poble, entre d'altres.

Compartir el artículo

stats