Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Sant Vicenç de Paül viatja a l'edat mitjana

Alumnes, docents i famílies participaren a la Setmana del Món Medieval, organitzada entre els dies 17 i 21 de febrer

El centre va organitzar nombroses activitats que implicaren tots els alumnes i les famílies Col. Sant Vicenç de PAül

El Col·legi Sant Vicenç de Paül de Cas Capiscol (Palma) ha organiotzat per tercer any consecutiu un projecte interdisciplinari de centre. Si el 2018 el dedicà a la prehistòria i l'any passat a l'època romana, enguany, continuant amb les èpoques històriques, l'ha dedicat a l'Edat Mitjana.

La Setmana del Món Medieval va tenir lloc entre els dies 17 i 21 de febrer, amb activitats que varen incloure també el diumenge 23 de febrer ja que les famílies, mitjançant l'APIMA de l'Escola, participar en amb una carrossa i com a comparsa a la Rua de Palma.

Per poder dur a terme el projecte s'ha comptat amb tot el professorat de l'Escola, l'Auxiliar de Conversa de la Conselleria, l'APIMA de l'escola, així com diferents estudiants universitaris en pràctiques. També hi ha col·laborat donant suport el CESAG-UP Comillas, Escola Catòlica de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques.

Hi ha participat alumnes de totes les etapes, des dels més petits de 3 anys fins als més grans de 4t d'ESO. En total 356 escolars.

Els principals objectius de les activitats eren: treballar les diferents àrees curriculars mitjançant un projecte interdisciplinari de centre; conèixer més i millor la història medieval, en especial de la ciutat de Palma; investigar i posar en valor el nostre patrimoni historicoartístic medieval; celebrar el Carnestoltes a partir d'una temàtica que prèviament s'hagi treballat i involucrar a les famílies directament i indirecta, entre d'altres.

Algunes de les principals activitats han estat: xerrades sobre la història de l'Edat Mitjana; xerrades i tallers de matemàtiques medieval (en col·laboració amb la Societat Balear de Matemàtiques); xerrades i tallers d'art medieval (en col·laboració amb el CESAG); xerrades i tallers de música medieval (en col·laboració amb el CESAG); mini teatre de titelles medieval en anglès de Robin Hood; gimcana en anglès de l'espasa del Rei Artur, Excalibur; taller de llenguatge de trobadors i joglars; taller sobre l'evolució del foc; taller de manualitats d'escuts, espases i estendards; taller sobre diferents aspectes de la figura de Ramon Llull (en col·laboració amb ECIB); taller de construcció de castells; dansa medieval del Ball de l'Ós per a tots els nivells de l'escola; jocs populars d'educació física; sortida amb itineraris per la Palma gòtica (educació primària i ESO); sortida a la fàbrica de vidres Gordiola (educació infantil); demostració de falconeria al pati amb explicacions de com es caçava amb aus rapinyaires a l'edat mitjana (amb la col·laboració d'Artfalcons); rua de l'escola amb la temàtica de l'edat mitjana i comparsa i carrossa per participar a la Rua de Palma.

El centre valora l'experiència educativa com a molt positiva, enriquidora i molt recomanable per a les escoles. Pensen que amb aquest tipus d'experiències es pot conèixer i valorar millor l'alumne perquè se li ofereix la possibilitat d'ampliar coneixements i maneres d'aprendre

La idea és continuar fent feina anualment amb un projecte interdisciplinari de centre. Suposa una oportunitat per poder treballar els currículums de les diferents assignatures d'una altra manera. A més té un element molt motivador per a l'alumnat.

Compartir el artículo

stats