Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El escolars d'Esporles netegen el torrent

Els alumnes de l'escola Gabriel Comas i Ribas i de l'institut Josep Font i Trias recolliren més de 100 quilos de residus

Els alumnes dels dos centres participaren a l'activitat de neteja organitzada al torrent del poble. IES JOSEP FONT I TRIAS

El passat 29 de gener els alumnes de quart curs d'educació primària del col·legi públic Gabriel Comas i Ribas i de tercer d'ESO de l'institut Josep Font i Trias -ambdós d'Esporles- feren una sortida conjunta per netejar un tram del torrent de la localitat. Recolliren més de 100 kg de residus d'origen divers.

Aquests alumnes estan realitzant uns projectes sobre el canvi climàtic i, per aquest motiu, no només treballen a l'aula en què consisteix i quins són els seus efectes, sinó que -com exposa Susana Pons Campins, coordinadora APS Serra de Tramuntana IES Josep Font i Trias- també "participaren en un servei a la comunitat més propera, on es va fer palès el problema de la contaminació per residus urbans dels cursos d'aigua dolça. Aquests residus són arrossegats per l'aigua dels torrents i dipositats a la mar, fet que provoca també contaminació marina".

L'activitat fou possible gràcies a la col·laboració d'alguns familiars dels alumnes que participaren a la jornada de neteja, així com del Punt d'Informació Ambiental del Servei de Qualitat Ambiental de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental que va proporcionar guants i bosses per a la recollida dels residus i de la brigada de l'Ajuntament d'Esporles que va dipositar-ne els més voluminosos al punt verd.

El CEIP Gabriel Comas i Ribas imparteix el segon cicle d'educació infantil i l'educació primària. Té tres línies a cada un dels tres cursos d'EI (3, 4 i 5 anys). A primària són setze el grups, dos a cada un dels dos primers cursos i tres a 3r, 4t, 5è i 6è. Disposa del serveis d'escola matinera de 7:30 a 9h, menjador i activitats extraescolars.

L'IES Josep Font i Trias compta amb els quatre cursos d'ESO. Duu a terme un programa de reutilització que consisteix en la creació d'un fons de llibres i material didàctic de titularitat del centre. Com a objectius, pretén incentivar l'ús responsable i sostenible dels llibres de text i material didàctic, mantenir un fons de llibres de text administrat pel Consell Escolar en règim d'ús pels alumnes a través d'una comissió i estalviar en la compra dels llibres de text.

Compartir el artículo

stats