Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Somriures valents a les escoletes

Alumnes de les escoletes Pinocho, Bella Aurora i Ditedetes participen en una activitat per promoure un estil de vida saludable

Somriures valents a les escoletes

Les escoletes Pinocho, Bella Aurora i la llar d'infants Ditedetes de la PIMEM s'han convertit en un espai aprenentatge per a més de mig centenar d'infants menors de 3 anys que han rebut lliçons saludables de com tenir una salut de fer-ro.

Els alumnes dels Cicles de Formació Professional d'Higiene Bucodental, Dietètica, Tècnic en Farmàcia i Auxiliar d'Infermeria varen oferir als més petits capses plenes de trencaclosques de fruites i verdures, boques gegants i raspalls de dents, cançons, farmacioles i fitxes didàctiques sobre alimentació i hàbits d'higiene per aconsellar-los sobre com rentar-se les dents correctament, la importància què té menjar fruites i verdures, que les llaminadures i pastissos s'han de menjar només de tant en tant, que és molt bo fer molt exercici o com cal rentar-se les mans correctament... entre d'altres consells.

Conscienciar, responsabilitzar i incentivar són tres grans termes que l'Escola Universitària ADEMA pretén desenvolupar amb aquest programa a les escoletes. El seu conseller delegat, Diego González, explicà que "si des de petits posam bons fonaments tant entre la família com en la comunitat educativa, estarem abonant un ter-reny que evitarà en un futur malalties cardiovasculars o bucodentals. No hi ha més secret. La nostra conducta com a adults es desenvolupa abans dels sis anys".

Durant l'activitat, els alumnes de l'escoleta Bella Aurora varen estar acompanyats del batle d'Inca, Virgilio Moreno, i les regidores d'Educació i Sanitat, Alice Weber i Antònia Maria Sabater, que varen voler conèixer els detalls d'aquesta campanya de prevenció.

Els escolars, amb ajuda dels docents, varen anar desgranant claus, idees, consells i suggeriments perquè els més petits poguessin anar comprenent com és una alimentació sana i com cal tenir cura de la boca. Un bon kit de prevenció per als cors més petits de les famílies a què el Ratolí Pérez i la Doctora Smiles varen posar notes d'humor a la jornada.

Compartir el artículo

stats