Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

En contacte amb l'Estació Espacial

Els col·legis Lluís Vives i Sant Josep Obrer de Palma participen en un programa formatiu de la NASA

Alumnes participants en aquest projecte. Lluís Vives

Els col·legis mallorquins Lluís Vives i Sant Josep Obrer estan immersos des de maig de 2018 en el projecte NASA ARISS. Aquest programa formatiu de la NASA es basa en posar en contacte escoles de tot el món amb l'Estació Espacial Internacional (ISS).

Els alumnes han de preparar vídeos educatius sobre les missions de la NASA i preguntes en anglès per als astronautes. Els millors 11 alumnes de cada centre seran els afortunats que podran realitzar les preguntes en directe als astronautes.

Aquest projecte és compartit entre els dos centres educatius i la comunicació es realitzarà entre els mesos de març i maig des de l'Edifici Lluís Vives Can Domenge. Les preguntes dels alumnes ja han estat enviades a la NASA perquè els metges i psicòlegs les analitzin, ja que és important que no influeixin en l'estat emocional dels astronautes.

Un jurat format per astrònoms i físics de l'Institut d'Astronomia i Astronáutica de Mallorca (IAAM) han seleccionat els millors projectes de tots dos centres i el passat dimecres 20 de febrer, es dugueren a terme, des de l'Observatori Astronòmic de Costitx, les primeres proves de comunicació amb els equips de ràdio.

Compartir el artículo

stats