Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´escola viu la festa del poble

Els alumnes del CEIP Mestre Colom de Bunyola participaren als actes de Sant Mateu, que coincideixen amb l´inici de curs

5

Diari de l'Escola: L?escola viu la festa del poble

El mes de setembre, l'inici de les classes al CEIP Mestre Colom de Bunyola sempre és especial perquè el curs sol començar al mateix moment que s'inicien les festes de Sant Mateu.

Les festes, des del primer dia, solen ser presents a les converses i a moltes activitats del centre. L'escola també ha creat ambient festiu posant paperí al claustre de l'edifici antic, que el pasat 22 de setembre complí 90 anys, ja que fou inaugurat precisament durant les festes de Sant Mateu de 1928.

Els alumnes d´aquest centre han participat en diverses activitats festives del poble durant l'horari escolar: l'arribada del pi, (l'element més important de l'acte de pujar a l'arbre o 'pi ensabonat'), i la visita a l'exposició sobre el 90è aniversari de l'escola.

El dijous 20 de setembre la majoria dels alumnes d'Educació Infantil i de Primària anaren a la Plaça, on esperaren amb emoció l'arribada del camió-grua que duia un pi que primer fou alçat i després sembrat vora la Plaça i que posteriorment fou ensabonat amb sabó negre. Els mateixos nins l'horabaixa participaren, com espectadors, a l'acte de la pujada al pi ensabonat. Una vegada a l'escola, el pi fou el protagonista de diverses activitats: alguns el dibuixaren i aprengueren la cançó El gegant del pi, altres s'interessaren per com era d´alt l´arbre (9 metres i 20 centímetres) i alguna classe descobrí que l´altura del pi era la mateixa mesura que feia la seva aula d´ample.

Els escolars també visitaren l'exposició L'escola fa 90 anys on descobriren que la primera escola pública del poble era molt petita i el pati molt més gran, i que li deien Escola dels Pins pel petit pinar que el mestre Colom -que ara dóna nom al centre- i els seus alumnes havíen sembrat durant els primers anys. Els alumnes pogueren veure també els plànols de l'edifici antic, fotografies de les obres i com ha crescut i canviat l'escola durant aquestes nou dècades, tant en edificis com en alumnes, mestres, aules, mobiliari o activitats.

Compartir el artículo

stats