Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´IES Son Rullan guanya un premi d´emprenedoria

Més d´un centenar d´alumnes presenten un total d´11 projectes empresarials durant l´acte de lliurament dels Premis ICAPE

Els premis ICAPE de Formació Professional de Grau Mitjà es lliuraren dijous.

Més d’un centenar d’alumnes de Formació Professional de Grau Mitjà varen presentar dijous passat un total d’11 projectes empresarials durant l’acte de lliurament dels Premis ICAPE.

Els estudiants, de tres centres mallorquins, han exposat davant un jurat el plantejament de la seva cooperativa i han mostrat un vídeo elaborat per ells mateixos sobre el projecte empresarial. El projecte Decodeporte d’alumnes de l’IES Son Rullan, ha guanyat aquesta edició dels Premis ICAPE del programa Joves Emprenedors Professionals (JEP). Els projectes +Sano, del CIDE, i Be The Map, també de l’IES Son Rullan, han estat els finalistes.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, lliurà els guardons als guanyadors i destacà “la gran qualitat dels projectes presentats”. Negueruela va assegurar que “les cooperatives demostren l’eficàcia d’ICAPE com a impulsor de l’emprenedoria social”. L’acte, que es va fer a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, també comptà amb la presència de la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa.

Premis ICAPE

Els Premis ICAPE són uns guardons que reconeixen els projectes empresarials que creen els estudiants de Formació Professional Bàsica i de Grau Mitjà que participen a ICAPE, un projecte d’impuls a l’emprenedoria que té com a objectiu entrenar les capacitats emprenedores dels estudiants d’educació Primària, Secundària i Formació Professional, així com introduir-los en el concepte de responsabilitat social. ICAPE està impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat, i coordinat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial). Al voltant de tres mil alumnes de les Balears participen aquest curs en el projecte.

Aquests guardons tenen la finalitat de promoure i difondre l’economia social entre els estudiants de Formació Professional, així com impulsar la realització d’activitats de foment del cooperativisme. Els premis estan dotats amb 1.000 euros per al projecte guanyador, i 500 euros per als dos finalistes.

Els centres que participaren en l’acte varen ser l’IES Son Rullan, el CIDE i el Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears.

Amb aquesta jornada, ICAPE clausurà els premis que reconeixen el treball fet durant el curs pels alumnes de Formació Professional. Ara, els protagonistes seran els estudiants de Primària i Secundària que participaran als mercats ICAPE amb les cooperatives i ONG que han creat aquests mesos als seus centres educatius. Enguany, s’organitzen mercats a Ciutadella, Inca, Manacor, Palma i Eivissa.

ICAPE compta amb un programa específic per a cada etapa educativa. Els alumnes de 5è i 6è de Primària participen a Emprendre a la meva Escola (EME), que consisteix en la creació d’una cooperativa. En el cas dels alumnes d’Educació Secundària, ICAPE ha dissenyat Joves Emprenedors Socials (JES), en el qual els alumnes constitueixen i gestionen una ONG. Per a Formació Professional, ICAPE ha dissenyat el programa Joves Emprenedors Associats (JEA) per a FP Bàsica, i Joves Emprenedors Professionals (JEP) per a FP de Grau Mitjà, que s’ha estrenat enguany. Els dos programes de Formació Professional consisteixen en la creació d’un projecte empresarial relacionat amb la seva família professional.

Compartir el artículo

stats