Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El programa d´ambientalització dels centres es va iniciar el curs 2004-2005.

Ecocentres

Les bones pràctiques ambientals, tenen premi

El Govern reconeix 123 centres de les Illes Balears que el curs passat participaren en el programa d´ambientalització Ecocentres

El centre Integrat de Serveis Socioculturals de Son Llebre, a Marratxí, va acollir el lliurament dels guardons del programa Ecocentres del curs passat i la presentació del programa d´enguany. En aquesta ocasió es va fer un reconeixement a 123 centres educatius per la implicació en aquest programa ambiental, ja sigui en l´obtenció o en la renovació del guardó. D´aquests, 70 són de Mallorca, 15 de Menorca, 36 d´Eivissa i 2 de Formentera. Demà dijous es lliuraran els guardons corresponents als centres de la part forana, el 5 de desembre els de Menorca, i l´11, els d´Eivissa.

Per al curs 2017-2018 s´ha presentat una nova convocatòria amb la voluntat d´incrementar els recursos informatius, formatius i educatius dels centres per aconseguir-hi millores ambientals visibles, mesurables i comparables.

A l´acte, hi assistiren el conseller d´Educació, Martí March, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, que va voler destacar la feina que fan els centres i valorà molt positivament l´increment de centres que s´han volgut adherir a la nova convocatòria. Vidal afirmà que "ja són cent cinquanta centres que s´hi han involucrat, vitalitzant el currículum, fent activitats d´educació ambiental, millorant el centres i pensant com poden col·laborar per tenir cura del medi ambient".

Amb aquesta aposta per l´educació ambiental es pretén afavorir l´intercanvi d´experiències entre els centres educatius que comparteixen uns mateixos objectius: promoure la participació i la implicació actives de la comunitat educativa en unes bones pràctiques ambientals, no únicament en el centre educatiu sinó també en l´entorn.

En aquesta nova convocatòria poden participar tots els centres d´educació infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional, els centres públics d´educació de persones adultes, els centres d´educació especial i altres centres educatius d´especial singularitat de les Illes Balears que ho sol·licitin.

El programa d´Ecocentres es va iniciar el curs 2004-2005 amb l´objectiu marcat per l´Agenda 21 d´impulsar l´educació ambiental als centres educatius.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.