Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tradicions

Els centres educatius celebren les Verges

Bunyols, serenates, teatre i tallers ompliren les escoles per donar a conèixer aquesta festa tradicional als escolars

Els centres educatius celebren les Verges

Un any més, han estat molts els centres educatius de Mallorca que han celebrat la festa tradicional de les Verges.

El CEIP Jaume I de Palmanova la va celebrar amb activitats com tallers plàstics a les aules, explicació de per què es commemora aquesta festa, quins ingredients necessitam per fer bunyols i com es fan, la tradicional cantada de serenates, així com la degustació dels bunyols per a tots els alumnes, famílies i mestres.

Els alumnes d´educació infantil de l´escola Corpus Christi varen poder gaudir de la història Es bunyols de sa padrina, amb la qual varen conèixer les cançons de les Verges o la recepta tradicional dels bunyols. A més, els alumnes varen estampar amb esponja fent la forma dels bunyols, altres varen pintar els clavells i els decoraren amb paper i, els més grandets, esbrinaren i practicaren com s'escrivien les paraules bunyol, clavell i verges.

Els alumnes del CEIP Mestre Colom de Bunyola també berenaren de bunyols, com és ja tradició al centre entorn al dia de les Verges. Diversos pares, mestres i padrines feren centenars de bunyols mentre els infants n´observaven tot el procés. Després, l´escola convidà els nins a berenar dels bunyols que havien vist fer.

Més de 200 alumnes d´Infantil del CC Sagrat Cor també convidaren als seus pares i padrins a menjar bunyols.

Compartir el artículo

stats