Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Intercanvis

Formació Professional internacional

Itàlia, Alemanya o Polònia són els països que han rebut estudiants de l'IES Son Rullan de Palma en el marc de l'Erasmus+

Alumnes durant les pràctiques.

Amb el programa Erasmus+, l'IES Son Rullan de Palma ajuda a millorar la qualitat de la Formació Professional a Europa, oferint als seus professos i alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior l'oportunitat de realitzar pràctiques a l'estranger mitjançant les mobilitats per a l'aprenentatge.

A més, també fomenta la creació d'associacions estratègiques amb altres escoles oferint a l'alumnat i al professorat oportunitats de mobilitat per a l'aprenentatge amb l'objectiu d'ampliar i millorar el seu desenvolupament acadèmic i professional, així com possibilitar la col·laboració amb els seus homòlegs d'altres països d'Europa. Mitjançant les associacions estratègiques es dóna suport a l'intercanvi de bones pràctiques i criteris d'innovació per abordar reptes comuns, fomentant els vincles amb el món extraescolar i amb altres àmbits educatius i formatius.

L'IES Son Rullan ha desenvolupat la seva internacionalització cap Europa amb l'execució de tres projectes:

-Mobilitat de l'alumnat de Cicle Formatiu de Grau Mitjà inclosa en el programa Erasmus + KA102.

-Mobilitat de l'alumnat de Cicle Formatiu de Grau Superior inclosa en el programa Erasmus+ KA103

-Associacions Estratègiques incloses en el programa Erasmus+ KA219.

Amb l'execució d'aquests projectes, l'IES Son Rullan contribueix a donar projecció europea tant a l'educació secundària com als cicles formatius d'Activitats Fisicoesportives, impartits al centre.

A finals del curs passat, dos alumnes del cicle formatiu de Grau Superior, Nadir Cano Lorente i Francisca Tejada Machado, realitzaren durant dos mesos les pràctiques formatives corresponents al seu currículum acadèmic a Vicenza, Itàlia.

L'empresa era una escola de natació anomenada Piscina Palestra Patronato Leo XIII. Durant les seves pràctiques, actuaren de monitors de natació en diferents cursets de manteniment i perfeccionament, tant per a infants com per a adults. L'allotjament va ser amb famílies, la qual cosa va propiciar el perfeccionament de la llengua italiana.

A finals de juny, cinc alumnes del cicle formatiu de Grau Mitjà -Aina Vallespir, Nerea González, Marc Catasús, Miguel Ángel Sánchez i Joan Serra- també realitzaren les seves pràctiques a Europa Dos alumnes anaren a Alemanya, a prop d'Hamburg, i tres a Polònia, a prop de Poznan, per realitzar un mes de les seves pràctiques formatives. Els cinc alumnes anaren a realitzar les feines a uns agroturismes on varen aprendre les diferències de les tècniques que apliquen amb els cavalls cada un dels països que els acollien. Dues professores els varen acompanyar fins a les esmentades granges per tal de reafirmar, amb la seva visita, els acords formatius subscrits prèviament amb els tutors de cada empresa.

Per un altre costat, el projecte Outdoors in Europe, inclòs al programa d'Associacions Estratègiques, continua endavant. La darrera trobada s'ha realitzat a Palma i ha comptat amb la presència dels grups de les escoles participants de Viena (Àustria), Kokkola (Finlàndia), Rendsburg (Alemanya) i Ankara (Turquia). Els alumnes i el professorat de Son Rullan els esperaven per dur a terme les activitats preparades des de fa mesos.

Al projecte, hi estan representats diferents sistemes escolars (escola privada de primària privada, escola pública de primària i secundària i escola de formació professional), garantint-se, així, la participació diferents procedències, edats i camps d'especialització.

L'objectiu del nostre projecte no només es implementar mètodes d'aprenentatge i d'ensenyament participatius, sinó també augmentar la consciència d'un estil de vida saludable mitjançant les activitats a l'aire lliure. A més, volem fomentar entre els participants i, per tant, intentar millorar el coneixement intercultural, les habilitats lingüístiques i de les TIC, l'autoestima i la comprensió més profunda dels valors d'una Europa en comú.

Per donar la benvinguda oficial a la ciutat als membres de tots els grups, Aligi Molina, regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Palma, els va rebre a la Sala de Plens de Cort.

Durant els cinc dies que han estat amb nosaltres, hem realitzat activitats tant a l'aire lliure com a dins del nostre centre.

Compartir el artículo

stats