Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats / Francesc de Borja Moll

Els centres educatius celebren el dia de Francesc de Borja Moll

La Institució Francesc de Borja Moll ha organitzat nombroses activitats per commemorar el naixement del filòleg - L´activitat ´Rescatamots!´, oberta encara a la participació dels centres, recupera paraules de les rondalles

Francesc de Borja Moll (Ciutadella, 1903-Palma, 1991) entrà enguany als centres educatius de les Illes Balears amb motiu de la celebració de l´aniversari del seu naixement, que es commemora el 10 d´octubre.

La Institució Francesc de Borja Moll, nascuda a finals de l´any 2015 amb l´objectiu de donar continuïtat a la tasca de l´Editorial Moll, ha estat l´encarregada d´organitzar les activitats, que encara continuaran durant els propers mesos.

L´institut de Palma que du el nom del filòleg va acollir el sus als actes amb l´activitat RescataMots!, una lectura de rondalles a les aules, dirigida per Amaia Iturraspe, que també es va fer a altres centres. Els estudiants varen haver de fer una selecció de paraules i una recerca al Diccionari català-valencià-balear (DCVB). L´objectiu era realitzar un embarbussament que varen compartir a les xarxes socials, tot participant en un concurs entre centres educatius. La victòria es valorarà mitjançant tots els "m´agrada" que hagin aconseguit fins al dia de l´acte de cloenda.

Un total de sis grups escolars de diferents centres ja han fet arribar els seus embarbussaments, com el CEIP Marian Aguiló de Palma i CEIP S´Auba de Cala Rajada. El concurs encara està obert a la participació dels centres interessats (info@instituciomoll.cat o tel. 971 919 166).

Un total de 22 centres de les Illes ja s´han inscrit a les activitats (13 de Mallorca; 5 de Menorca i 4 d´Eivissa i Formentera). A més, cal destacar la presència d´alguns centres de Catalunya, com el de Bell-Lloc (Girona).

Altres activitats

A més del RescataMots!, en el marc dels actes del II Dia Francesc de Borja Moll, destaca també l´activa participació de les biblioteques.

També es dugué a terme l´acte de retorn del seu bust al pati de Sant Pau del Seminari Vell deCiutadella i el mateix dia 10 també tingué lloc a la Ciberaula de l´Hospital de Son Espases una lectura de rondalles a càrrec de Victòria Serrano, dirigida als pacients més petits.

Compartir el artículo

stats