Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes

L´ICAPE té aquest curs un 56% més de grups d´alumnes

Un total de 133 grups alumnes de Primària, Secundària i Formació Professional participaran aquest curs en el programa ICAPE d´impuls a l´emprenedoria, xifra que suposa un increment del 56% respecte de l´any anterior, que va comptar amb 85 grups. Així, al voltant de quatre mil estudiants de les Balears treballaran les capacitats emprenedores durant aquest curs. L´augment s´ha produït sobretot en la línia de Joves Emprenedors Socials (JES), destinada a estudiants d´Educació Secundària Obligatòria (ESO).

ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de l´Institut d´Innovació Empresarial (IDI), i la Conselleria d´Educació.

Una de les novetats d´enguany és que ICAPE es durà a terme per primer cop a centres escolars de Menorca.

ICAPE ha dissenyat un programa específic per a cada etapa educativa. Els alumnes de 5è i 6è de Primària participen a Emprendre a la meva Escola (EME), que consisteix en la creació d´una cooperativa. En el cas dels alumnes d´Educació Secundària, ICAPE ha dissenyat Joves Emprenedors Socials (JES), en el qual els alumnes constitueixen i gestionen una ONG, que organitza i duu a terme activitats amb l'objectiu de finançar un projecte social que cobreixi una necessitat detectada a un país en vies de desenvolupament. El curs anterior es va dur a terme un programa pilot amb alumnes de Formació Professional Bàsica, Joves Emprenedors Associats (JEA), que suposa també la creació d´una cooperativa a través de la qual fabriquen productes.

Compartir el artículo

stats