Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Formació internacional per a alumnes d´FP

Els instituts Alcúdia, Berenguer d´Anoia, Sa Blanca Dona i Aula Balear participen en un projecte Erasmus+

Set alumnes de formació professional de quatre centres educatius de les Illes participen en aquest projecte internacional. IES ALCÚDIA

Els instituts de secundària IES Alcúdia, IES Berenguer d´Anoia d´Inca i l´IES Sa Blanca Dona d´Eivissa i el CC Aula Balear participen aquest curs del projecte de consorci entre la Conselleria d'Educació i un grup d'instituts i centres concertats de les Illes Balears, l´ERASMUS+ FP KA102 Projecte EuroFP Balears II, que envia alumnes de cicles formatius de grau mitjà de Gestió Administrativa i d'Activitats Comercials a fer les seves pràctiques formatives en empreses a la ciutat de Vicenza, a la regió de Vèneto d'Itàlia.

Per als centres educatius en general, i per als alumnes en particular, aquest fet suposa un gran repte ja que aquesta experiència és molt enriquidora ja que, a més del que representa en el desenvolupament i maduresa del propi alumnat pel fet de sortir del seu país i haver d'utilitzar un altre idioma i adaptar-se a uns costums i una manera diferent de fer les coses, Vicenza és una de les capitals mundials de la joieria d'or, ocupa el tercer lloc entre les ciutats industrials del país. Actualment és Patrimoni de la Humanitat.

Aquests sis alumnes realitzen la seva estada formativa (cinc setmanes de pràctiques, més una d´addicional durant la qual han assistit a un curs d'italià) duent a terme tasques relacionades amb la comptabilitat, l'administració en general i l'atenció al públic, preparació de la disposició d'un comerç, gestió documental d'un comerç i atenció i assessorament als clients, entre d´altres feines. Les empreses que hi participen sónTuristando, SRL (OSTELLO DE VICENZA), Galla+Libraccio, Fortes, Uplà Mega Store i Primo Matino.

Els alumnes varen partir el 7 de maig i la primera setmana varen estar acompanyats per la professora M. Antonia Espigares, del CC Aula Balear.

Compartir el artículo

stats