Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

´Música, Madina!´, al Conservatori

L´IES Madina organitza un acte per donar a conèixer el món coral a través d'un format diferent i actual

L´acte organitzat per l´IES Madina al Conservatori de Música també volia reivindicar l´educació artística a l´educació secundària.

Els alumnes de l´IES Madina Mayurqa varen participar, el passat 19 de maig, concert Música, Madina!, que es va celebrar a l´auditori del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

L'objectiu principal del concert era oferir als joves estudiants la possibilitat d'entrar en contacte amb el món coral a través d'un format diferent, actual i interdisciplinari. Va ser un espectacle musical i audiovisual on es fusionaren elements de música antiga (cants en llatí d'estil gregorià), de música electrònica (acompanyament de teclats, bateria, baix i guitarra elèctrica), dansa i arts plàstiques. És l´adaptació d´una idea original del BEC (Cor Elèctric Balear), un projecte creat per professors de música per dur endavant l´espectacle musical de Pep Núñez basat en música New Age.

Quatre artistes de renom de les Illes (Maria Carbonero, Joan Costa, Lluís Maraver i Júlia Ribas) varen cedir material gràfic de la seva obra per a l'elaboració dels vídeos que acompanyen la música que s'interpreta en viu.

Els joves intèrprets, més de 140, eren els alumnes de primer d´ESO, de les optatives de música de segon d´ESO i de primer de Batxillerat.

Tot això no hauria estat possible sense la implicació i la feina de Maria Antònia Gomis i de Pilar Riera, qui n´ha portat la direcció. També s'hi varen implicar els professors especialistes en educació plàstica, Miquel Cereceda i Henar Jiménez.

Compartir el artículo

stats