Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Esport escolar

Tornen les curses infantils a la Serra

Tòfol Castanyer oferirà tallers pedagògics a les escoles sobre valors esportius, hàbits saludables i respecte al medi ambient

Tòfol Castanyer durant la presentació del Circuit de Curses Intantils. Consell

Inculcar l'amor i el respecte cap a la natura i,en especial, cap a la serra de Tramuntana, i promocionar la pràctica esportiva entre els més joves són els objectius principals de la quarta edició del Circuit de Curses Infantils Serra de Tramuntana 2017. El programa creix aquest curs i arriba a deu curses, gratuïtes i no competitives. Un any més, compta també amb l'especialista en curses de muntanya Tòfol Castanyer, encarregat d'oferir tallers a les escoles sobre valors esportius, hàbits saludables i respecte al medi ambient.

Una desena de municipis de la Serra acolliran les curses infantils que se celebraran entre aquest mes de febrer i el mes de novembre. La primera serà a Bunyola el proper 18 de febrer i també se'n faran a Calvià, Escorca, Sóller, Deià, Fornalutx, Banyalbufar, Puigpu-nyent, Andratx i Mancor de la Vall.

L'any hi varen participar prop de 1.700 infants i joves. El projecte neix de la col·laboració entre el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, amb el suport dels ajuntaments dels municipis on se celebraran.

"És un projecte que cada any creix", explicà Tòfol Castanyer, qui també destacà que "enguany hem incorporat dos municipis més respecte l'any passat i també hem pujat un esglaó de qualitat en les xerrades a les escoles amb l'objectiu d'aprofundir en els valors de respecte cap al medi natural associat a les curses de muntanya".

Compartir el artículo

stats