Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes

(En)raonar per millorar les matemàtiques

El CEIP Joan Mas de Pollença va participar durant el curs passat en un programa pilot sobre matemàtiques

El CEIP Joan Mas de Pollença va participar en un programa pilot d´aquest projecte. GOVERN

Les matemàtiques, millor de dos en dos. El CEIP Joan Mas de Pollença va participar durant el curs passat en un programa pilot que fomenta la resolució de problemes matemàtics en parelles.

´Raonem en parella´ és el títol del programa educatiu impulsat pel Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals de la Universitat Autònoma de Barcelona i adherit a l´equip de recerca del SINTE.

El projecte es basa en la tutoria entre iguals: parelles de persones, cap d´elles professor professional de l´altra, que aprenen a través d´una activitat estructurada. La tutoria entre iguals és una metodologia especialment recomanada per experts en educació i és molt utilitzada en països amb sistemes educatius de qualitat.

L´objectiu del programa és millorar la competència en resolució de problemes de manera col·laborativa. Proposa la resolució de problemes matemàtics de diferent complexitat amb un guió d´interacció altament estructurat que permet, quan la parella s´hi ha familiaritzat, un ús progressiu més ajustat i creatiu.

´Raonem en parella´ pretén fer servir la diversitat per obtenir beneficis pedagògics, utilitzant les diferències com a oportunitats d´aprenentatge. A més, el projecte desenvolupat al CEIP Joan Mas també proposava la participació activa dels pares des de casa amb l´objectiu final de millorar la resolució de problemes.

Compartir el artículo

stats