Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Quin gust tenen els aliments de les Illes Balears?

Prop de dos mil alumnes participaran en un programa per donar a conèixer el procés de producció dels aliments tradicionals de les Illes

Alumnes del CEIP s´Aranjassa visitaren la Cooperativa de Sóller.

Acostar els aliments tradicionals de les Illes i el seu procés de producció als alumnes és l'objectiu principal del projecte 'El gust dels aliments de les Illes Balears', que des de l'any 2002 desenvolupa el Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA) del Govern.

Alumnes de CEIP de s'Aranjassa participaren en una de les activitats del programa i visitaren les instal·lacions de la Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller i el centre Capvespre, on varen poder veure i conèixer de primera mà el procés de la producció de l'oli des del seu origen, l'olivar, fins que les olives són processades a la tafona.

"L'objectiu d'aquest projecte es la divulgació de les característiques dels aliments tradicionals de les Illes Balears als consumidors, de manera especial als consumidors en edat escolar, els quals són especialment receptius a l'aprenentatge de nous coneixements relacionats amb temes sensorials, i a la vegada poder divulgar la informació als seus familiars i coneguts", explica Immaculada Munar, gerent de SEMILLA.

Aquest curs hi ha previst dur a terme més de 200 sessions formatives i és preveu la participació en alguna activitat del programa de prop de dos mil alumnes.

A més, s'han introduït diverses novetats en el programa. Per una part s'han editat noves unitats didàctiques, a les quals s'han inclòs activitats relacionades amb el tast dels aliments. Així els alumnes tastaran Oli de Mallorca, Sobrassada de Mallorca, formatge de Maó, ensaïmada de Mallorca i aprendran el vocabulari per descriure les característiques de la sobrassada, per diferenciar els distints tipus de formatge o per identificar un oli verge extra, entre d'altres. Per altra part, s'ha editat una carpeta, que s'entregarà a cada alumne, on apareixen els principals aliments tradicionals de cada illa i de manera destacada els aliments amb denominació d'origen o indicació geogràfica.

Les sessions formatives que es desenvolupen a les escoles es reforcen amb la realització de visites a explotacions agràries i centres de transformació, amb la qual cosa es vol que l'alumne conegui de primer mà el procés de producció i transformació, a més de poder conèixer els pagesos i ramaders i d'aquesta manera valorar la qualitat dels nostres productes i la feina dels nostres productors.

Compartir el artículo

stats