Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Oferta educativa de la Universitat

La UIB presenta l'oferta d'activitats per als futurs estudiants universitaris

El programa 'Seràs UIB' agrupa totes les activitats informatives i divulgatives de la Universitat per als futurs alumnes

Les jornades de portes obertes són una de les activitats programades. G. BOSCH

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha presentat el programa d'activitats del curs 2016-2017 adreçades a facilitar als futurs alumnes universitaris la transició cap als estudis superiors, per donar suport a les famílies i per millorar la comunicació amb els centres educatius.

Totes les activitats s'agrupen en un programa unificat, anomenat Seràs UIB, que es distribueix en tres grans blocs:

-La UIB et visita: Els professors i el personal tècnic es desplacen als centres educatius per informar i orientar sobre els estudis superiors i facilitar el procés de transició a la Universitat. Així mateix, la UIB serà present en diferents fires d'ensenyament de les Illes Balears.

-Vine a la UIB: Són les activitats de portes obertes de la Universitat per donar a conèixer l'oferta dels estudis de grau, les instal·lacions i els serveis que ofereix.

-Participa amb la UIB: Inclou proves, premis i concursos amb la finalitat de difondre la importància dels estudis superiors entre els estudiants de segon cicle.

Noves activitats

Aquest curs acadèmic la UIB posa en marxa noves activitats (xerrades, visites, tallers, cinema...) organitzades per la Facultat d'Economia i Empresa, la Facultat de Turisme, la Facultat de Dret i l'Escola Politècnica Superior, per donar a conèixer els seus estudis entre els futurs estudiants de grau.

A més, també hi ha activitats organitzades pel Consell Social de la UIB, la Residència d'Estudiants i les instal·lacions esportives CampusEsport, així com altres centres afins a la UIB, com és el cas de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, el centre adscrit Felipe Moreno o la unitat LADAT d'Animació i Tecnologies Audiovisuals.

També s'inicia l'activitat titulada Destinació: UIB, en què els estudiants de 3r i 4t d'ESO passaran un matí pel campus o les seus universitàries per descobrir en primera persona què és la Universitat, i hi realitzaran un seguit de tallers sobre optimització de competències.

Els més petits arriben a la UIB

Enguany també s'incorporen a l'oferta nombroses activitats destinades als estudiants de primària, per tal de motivar-los des de ben petits a seguir la formació acadèmica i transmetre'ls l'atractiu i la importància de formar-se i cursar estudis superiors. A més del concurs d'imatge Què és per a mi la UIB?, en què els alumnes faran un dibuix sobre el que representa per a ells la Universitat, l'Escola d'Hoteleria organitza L'Aventura dels Sentits, una activitat que promou actituds positives vers l'alimentació recuperant la gastronomia pròpia com a element cultural i saludable, tot considerant que la UIB treballa per millorar la salut de la comunitat universitària.

Així mateix, l'Escola Politècnica Superior ha posat en marxa activitats com ara els tallers de programació en Scratch i la participació a la First Lego League, un repte en què els participants desenvoluparan un projecte científic i al mateix temps dissenyaran i programaran un robot.

A més, els més petits disposen d'un conjunt de recursos audiovisuals que poden trobar a la web i els permeten endinsar-se en el món universitari.

Activitats consolidades

Es mantenen dins la programació les xerrades que la UIB fa als centres educatius com també Els Dimarts a la UIB i les trobades i jornades de portes obertes al campus i les seus universitàries, perquè els estudiants d'ESO, batxillerat, cicles formatius de grau superior i més grans de 25, 40 i 45 anys es puguin endinsar en el que serà la seva universitat.

Continuen també altres activitats, com les olimpíades per als estudiants de 2n de batxillerat, amb una nova Olimpíada d'Anglès, i les miniolimpíades per als alumnes de 3r i 4t d'ESO, ampliant l'oferta a les miniolimpíades d'Economia i Empresa, a més de les Proves Cangur, tot un referent en el món educatiu i que va aconseguir que l'any passat hi participassin més de 12.500 estudiants de primària i secundària de les Illes Balears.

Així mateix, i amb el suport de l'Obra Social Sa Nostra, es duen a terme els projectes Demolab, Demotec i Arqueòdrom, en què els estudiants de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i CFGS realitzen experiències relacionades amb les ciències, la tecnologia i l'arqueologia. Aquestes activitats les dissenyen la Facultat de Ciències, l'Escola Politècnica Superior i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB. El curs 2015-16 participaren en aquestes activitats 4.780 alumnes de les Illes.

Continua també organitzant-se una nova edició del Campus Cientificotècnic d'Estiu i s'organitza una nova edició de la jornada Ciència per a Tothom 2017, programada per als dies 11, 12 i 13 de maig de 2017.

Compartir el artículo

stats