Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Noves eines per a descobrir la serra de Tramuntana

20 centres educatius de l'illa podran viure aquest curs una experiència educativa innovadora d'interrelació amb la natura

Govern i Consell signaren l'acord que farà possible el projecte. GOVERN

Fa cinc anys que la serra de Tramuntana fou declarada Patrimoni Mundial per la Unesco, en la categoria de Paisatge Cultural, i aquest curs, la conselleria d'Educació del Govern i el Consell de Mallorca volen que els alumnes de l'illa descobreixin els seus valors. Per això, han signat un protocol per a facilitar la participació dels centres públics en el programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana.

Aquest programa es desenvolupa mitjançant la col·laboració del Servei de Formació del Professorat, el Servei d'Innovació Educativa i el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i promou la metodologia d'aprenentatge servei dins el currículum dels centres educatius per tal d'afavorir l'establiment de xarxes comunitàries amb responsabilitat social.

A través d'aquesta iniciativa es proporcionaran noves eines didàctiques per a aprendre a estimar, descobrir, intervenir i preservar la serra de Tramuntana, a més de propiciar processos d'ensenyament i aprenentatge col·laboratius de servei a la comunitat i d'interrelació amb el territori, impulsant el treball en equip i creant una xarxa de centres per afavorir l'intercanvi d'experiències i recursos.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundia facilitarà que els alumnes de Mallorca puguin visitar la Serra. Per això, finançarà el transport escolar de l'escola fins a l'indret d'aquest espai que es vulgui visitar.

A més, oferirà la possibilitat que els alumnes puguin quedar a un refugi i el cost de l'estada (menjades i allotjament) també anirà a càrrec del consorci ja que en el marc del projecte es preveu que els grups participants podran fer estades als refugis del Consell de Mallorca i fer-hi treball de camp.

Els professors tampoc quedaran al marge del projecte i tendran un programa de formació relacionat amb la declaració de la Serra com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, que es desenvoluparà durant tot el curs.

El programa es durà a terme amb un màxim de vint centres educatius. Una Comissió els seleccionarà entre tots els inscrits i el Servei de Formació del Professorat publicarà al seu web (http://www.sfp.caib.es) la llista provisional de centres seleccionats.

En acabar la participació al programa, els centres hauran de fer una memòria final i avaluaran l'impacte que ha tingut el projecte en el seu centre i entre els alumnes participants.

Tots els centres de l'illa que hi vulguin prendre part, poden presentar les sol·licituds fins al dia 30 de setembre al Servei de Formació del Professorat mitjançant l'adreça de correu electrònic sfc@dgfpfp.caib.es.

Una vegada feta la selecció, els centres de professorat de Mallorca assignaran un assessor de formació per assessorar en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació del projecte i organitzar i coordinar la seva aplicació als centres educatius.

Compartir el artículo

stats