Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La formació professional, camí cap a l'ocupació i estudis superiors

Es va habilitar una part del pati com a recinte de la fira.

La formació professional reglada ofereix a l'alumnat una doble vessant de possibilitats. Per una part, l'aprenentatge d'uns estudis per a una feina immediata i l'obtenció d'un títol oficial. Per altra, la millora personal constant i la promoció a estudis superiors.

Les vies d'accés són diverses. La gran novetat per al proper curs és que des de qualsevol cicle mitjà es podrà passar a qualsevol cicle de grau superior. Coratge: Els estudis, la voluntat, l'esforç i constància condueixen amb majors possibilitats al futur laboral! Els departaments d'orientació i de les famílies professionals poden ajudar molt a cada estudiant.

"Fes-te Pro, la II Mostra de Formació Professional de la comarca de Llevant", que va tenir lloc els passats dimarts 26 i dimecres 27 d'abril a l'Institut de Felanitx, va recollir l'oferta de la FP del centres públics de la contrada.

Va registrar l'assistència de 1800 visitants. A les sessions del matí, celebrades en un excel·lent ambient juvenil, social i d'orientació, participaren 1600 alumnes que, acompanyats pel seu professorat, pogueren conèixer de prop i ben assessorats les possibilitats de formació i els cicles que s'imparteixen a l'Est de l'illa . A l'horabaixa del dia 26, acudiren 200 persones, entre familiars i altres interessats.

Ha estat una fira que per segon any consecutiu ha acomplert una important tasca educativa i informativa de primera mà mercè a la feinada dels instituts participants i de forma especial dels caps d'estudis del IES organitzadors i de l'institut de Felanitx, com a amfitrió. També, gràcies a l'interès dels centres visitants i al destacat suport de la Direcció General de FP de la Conselleria d'Educació i Cultura i dels ajuntaments dels municipis del Llevant. Coincidint amb la fira, es va desenvolupar el concurs de Joves Instal·ladors ASINEM a l'aula taller de l'IES Felanitx.

Consorci

El consorci es va crear el curs passat. Està integrat pels IES Manacor, Mossèn Alcover de Manacor, Portocristo, Puig de sa Font de Son Servera, Llorenç Garcies i Font d'Artà, Llucmajor i Felanitx.

Famílies professionals

A la fira han estat representades les famílies professionals d'administració i gestió, activitats agràries, serveis socioculturals a la comunitat, informàtica i comunicacions, comerç i màrqueting, transport i manteniment de vehicles, electricitat i electrònica, activitats físiques i esportives, hoteleria i turisme, sanitat, imatge personal, fabricació i muntatge i energia i aigual. Pertanyen als cicles mitjà i superior dels instituts Felanitx, Manacor, Mossèn Alcover (Manacor), Llorenç Garcies i Font (Artà), Damià Huguet (Campos), Llucmajor, Porreres, Capdepera, Puig de sa Font (Son Servera) i Santanyí i del col·legi Sant Alfons de Felanitx.

Centres convidats

Un total de vint-i-un centres han estat convidats a visitar la II Mostra de Formació Professional de la comarca de Llevant: CC Sant Alfons i l'Institut de Felanitx; IES Damià Huguet i CC Fra Joan Ballester de Campos; IES Porreres; IES Llorenç Garcies i Font, CC Sant Salvador i CC Sant Bonaventura d'Artà; IES Puig de sa Font de Son Servera; IES Portocristo, IES Manacor, IES Mossèn Alcover, CC La Salle, CC Sant Francesc, CC Sant Vicenç de Paül i la Puresa de Manacor; IES Llucmajor, CC Sant Bonaventura, CC Nostra Senyora de Gràcia, IES Santanyí, IES s'Arenal i CC Sant Vicenç de Paül de Llucmajor.

Objectius

-Promocionar els estudis de formació professional entre l'alumnat que es troba en la darrera etapa d'un cicle o etapa.

-Permetre a l'alumnat, famílies i altres interessats tenir un contacte directe amb el model d'ensenyament-aprenentatge d'aquests estudis.

-Mostrar, de forma coordinada i amb un nivell de qualitat, en què consisteixen els estudis de FP, quines sortides tenen, quin és el nivell de satisfacció del alumnes que els cursen, on es poden estudiar etc.

-Agrupar els esforços dels instituts en una única mostra i possibilitar el coneixement de l'oferta de FP de la comarca en una sola jornada i evitar el trasllat d'alumnes en diferents dies als diferents instituts.

-Valorar correctament les opcions que ofereix la formació professional en les seves modalitats i centres i evitar escollir el futur acadèmic o professional segons la proximitat o al municipi de residència, el nivell de dificultat aparent, els rumors, les amistats etc.

-Repartir els esforços d'organització atès que cada any se n'ocupa un institut diferent; per això, la fira té un caràcter itinerant.

-Prendre contacte per part de l'alumnat de 4t d'ESO i de batxillerat i professorat acompanyant amb l'entorn dels cicles formatius, ja sigui mitjançant la mostra de projectes, d'instal·lacions o simples converses amb els alumnes de formació professional que estan als estands a fi de facilitar una presa de decisions.

-Obrir la mostra a representant del sector productiu, als empresaris, als comercials, així com a d'altres entitats formatives publiques.

La fitxa de l'activitat

INSTITUT DE FELANITX I DE LA COMARCA

Denominació: Fes-te Pro, la II Mostra de Formació Professional de la comarca de Llevant Alumnat: 4t ESO i batxillerat dels centres del Llevant de Mallorca

Qui l´organitza: Un consorcii de set instituts Quan se celebrà: 26 i 27 d'abril a l'IES Felanitx Per a més informació: Tomàs Clar, cap d'estudis IES Felanitx

Te.l 971 58 04 97 iesfelanitx@educacio.caib.es

Compartir el artículo

stats