Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

El càlcul oriental arriba al CEIP Sa Indioteria

Els alumnes de segon participaren en un taller promogut per la Fundació ASIMA i impartit per Aloha Mental Arithmetic

Els alumnes del CEIP Sa Indioteria durant el taller.

Una trentena d'alumnes de segon d'educació primària del CEIP Sa Indioteria de Palma participaren en el taller de càlcul oriental Entrenar les vostres neurones, finançat per la Fundació ASIMA i que fou impartit per Aloha Mental Arithmetic.

Aquesta activitat es va realitzar amb l'àbac, un instrument mil·lenari i de la mida d'un comandament a distància que millora la concentració en els infants, la seva capacitat visual i matemàtica i la seva orientació espacial i sensorial.

Pocs minuts després d'haver estat introduïts a l'activitat els alumnes ja feien funcionar aquesta curiosa eina inventada a Àsia Menor, que es considera el precursor de les calculadores modernes, formada per una estructura de fusta amb barres paral·leles per les que corren boles que es mouen i permeten dur a terme operacions aritmètiques senzilles.

Els escolars també han treballat, a través de jocs, capacitats com l'orientació, la memòria, l'atenció i la imaginació.

Aquesta activitat amb l'àbac, que es va iniciar al CEIP Sa Indioteria, continuarà durant els propers mesos per dos centres escolars més, el CEIP Miquel Porcel de Son Cladera i Aula Balear.

Aquest projecte està finançat per la Fundació ASIMA, que ha fet una aposta per l'educació i per oferir als col·legis eines per impulsar la formació dels infants, aportant valors i metodologies d'utilitat.

Compartir el artículo

stats