Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Esport / Ciclisme

Els escolars també poden participar a la Challenge

La direcció insular d'Esports del Consell organitza, diumenge 31 de gener, la II Challenge Escolar de Ciclisme

Miralles i Portells, del Consell, amb Isabel Donet de la Federació de Ciclisme, i Manuel Hernández, d´Unisport.

El passeig Marítim de Palma s'omplirà, el proper diumenge 31 de gener, de joves ciclistes amb motiu de la II Challenge Escolar de Ciclisme, que coincidirà amb la darrera jornada de la XXV Challenge Ciclista de Mallorca.

Organitzada per la Direcció Insular d'Esports del Consell amb l'objectiu que les categories inferiors del ciclisme illenc tenguin també protagonisme durant la Challenge, els més petits podran gaudir d'una carrera amb totes les instal·lacions d'una etapa professional, inclosos els actes protocolaris del tall de cinta i entrega de trofeus en el pòdium al costat de les autoritats.

"És una iniciativa que respon perfectament a dos dels nostres objectius: fer visible l'esport escolar i reconèixer públicament l'esforç d'aquests joves esportistes fent èmfasi en la vessant de la participació, no tant de la competició", explicà Francesc Miralles, vicepresident del Consell.

Les proves, organitzades amb la col·laboració de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears i d'Unisport -empresa organitzadora de la Challenge- començaran a les 11.10 del matí i constaran de quatre categories: cadets, infantils, alevins i principiants. La línia de sortida serà al moll de les golondrines. Els primers seran els cadets, que faran 11 voltes (19.8 quilòmetres) al circuit de 1.800 metres del passeig Marítim. Després serà el torn dels infantils, a les 11.50 hores, amb 7 voltes (12.6 quilòmetres) al llarg del circuit, seguits dels ciclistes alevins, a les 12.15 hores, amb 4 voltes (7,2 quilómetres). Finalment, a les 12.30 hores sortiran els ciclistes més petits, els principiants, que faran una volta (1,8 kilòmetres) al circuit.

Els tres primers classificats de cada categoria, masculina i femenina, rebran un trofeu i tots els participants de la categoria principiants, una medalla commemorativa. En acabar les carreres, l'entrega de trofeus se celebrarà en el camió pòdium que els professionals utilitzaran minuts més tard.

L'any passat, aquesta prova escolar va reunir prop de 160 participants. Margalida Portells, directora insular d'Esports, destacà durant la presentació d'aquesta II Challenge Escolar, que "per a un infant l'experiència viscuda amb un acte d'aquestes característiques no se pot explicar en paraules. Els marca de manera positiva amb uns valors incalculables".

Compartir el artículo

stats