Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Tornen les visites escolars a l'Arxiu del Regne

La proposta didàctica és oberta a educació primària, ESO i batxillerat

Els escolars poden conèixer la història de les Illes a través dels documents generats. GOVERN

El remodelat Arxiu del Regne de Mallorca continua enguany el programa d'activitats educatives iniciat el passat mes de novembre després de la reobertura del centre una vegada acabades les obres de reforma.

Les visites són obertes a alumnes d'educació primària, ESO i batxillerat i es gestionen a través del programa 'Viu la Cultura' impulsat per la conselleria de Cultura del Govern.

Després de les obres, que varen durar quatre anys, les noves dependències de l'Arxiu del Regne de Mallorca s'han obert als escolars, amb l'objectiu que en coneguin el fons documental, un dels més importants per aprofundir en la història de les Illes Balears.

L'Arxiu compta amb una proposta didàctica per oferir als centres escolars mallorquins la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, així com l'elaboració del seu material didàctic corresponent, que pot ser treballat a l'aula tant abans com després de la visita.

D'aquesta manera, els alumnes poden visitar dependències tan diverses com la sala d'investigadors de l'Arxiu, la sala de digitalització i restauració de documents o una sala de dipòsits compactes, on es conserven documents originals del segle XIII cap endavant.

L'objectiu d'aquesta activitat és doble. Per una banda, donar a conèixer a l'alumnat el funcionament d'un arxiu i el valor dels documents que s'hi conserven, i per l'altra, acostar-los al món de la paleografia i l'escriptura de l'edat mitjana i de la moderna, mitjançant un taller d'escriptura gòtica i un joc-concurs d'abreviatures medievals.

Les visites, que s'han reiniciat aquesta setmana, es poden concertar a través de la web del programa 'Viu la Cultura'.

Compartir el artículo

stats