Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alumnes visitant un servei de la UIB durant una activitat de 'Periodistes escolars'.UIB

Activitats

La UIB torna a cercar 'Periodistes escolars' als centres de les illes

Hi poden participar equips d'alumnes de secundària que participin en l'edició d'una revista escolar

Periodistes escolars a la UIB, aquest és el títol de la iniciativa que la Universitat de les Illes Balears adreçaals alumnes dels centres d'educació secundària que tinguin inquietuds periodístiques.

L'activitat proposa a un equip d'alumnes col·laboradors de la revista escolar del centre participant que, acompanyats per un professor o professora responsable, passin un matí al campus on podran realitzar reportatges, entrevistes o altres treballs periodístics que mostrin de forma viva el que és la UIB i la seva activitat quotidiana.

Hi poden participar alumnes de segon cicle d'educació secundària obligatòria, de primer i segon de batxillerat o de cicles formatius de grau superior que prenguin part en l'edició de la revista del seu centre, o bé que escriguin articles per a distintes activitats del centre. El nombre màxim d'alumnes que hi poden participar per cada centre és de quatre, que ha d'anar acompanyat durant la visita per un professor o professora responsable.

La visita es realitzarà el proper 15 de desembre i inclou la participació a una roda de premsa amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, o un membre de l'equip rectoral. Després, cada equip haurà de visitar un organisme de la Universitat que prèviament els hauran comunicat per correu electrònic i fer-ne un reportatge que s'haurà de lliurar abans del dia 23 de març.

El jurat, format per professionals designats per la UIB, es reunirà durant el mes de maig. Es concediran per a cadascuna de les dues categories (reportatge sobre la visita a un dels serveis o instal·lacions de la UIB, i crònica de la jornada viscuda a la UIB) dos premis.

Per una banda, un primer premi consistent en un diploma acreditatiu i un val de 200 euros per a l'adquisició de material didàctic i altres obsequis de les empreses col·laboradores.

Per altra part, un segon premi consistent en un diploma acreditatiu i un val de 100 euros per a l'adquisició de material didàctic i altres obsequis de les empreses col·laboradores.

L'activitat Periodistes escolars a la UIB està inclosa al programa 'Seràs UIB', que ofereix nombroses activitats per donar a conèixer la Universitat i els serveis que ofereix als estudiants de secundària i futurs estudiants de institució acadèmica.

S'ofereixen activitats d'assesorament, informació i orientació acadèmica per a nous estudiants, sobre l'accés i l'admissió als estudis de grau o visites al campus, entre d'altres.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.