Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Endesa Educa divulga el món de l'electricitat a les escoles

Alumnes de quart d'ESO del col·legi Sant Josep Obrer de Palma participaren en una activitat a la central de Cas Tresorer amb la qual se celebrà la 'Reserva 8.000' de les activitats educatives promogudes per Endesa

Un grup d'alumnes de quart d'ESO a la central de Cas Tresorer durant una de les activitats d'aquest programa educatiu. ENDESA

Endesa organitza cada curs un programa d'activitats per als centres educatius de l'illa que, agrupades des de fa set anys en el programa Endesa Educa, arriben a milers d'alumnes de tots els nivells.

L'objectiu principal d'aquestes activitats és oferir als centres escolars assessorament i recursos relacionats amb l'educació en energia de manera gratuïta. Endesa Educa cerca fomentar entre els alumnes un ús eficient i racional de l'electricitat i promoure la presa de consciència sobre el valor de l'energia. Per això, ha desenvolupat un ampli programa d'activitats educatives gratuïtes dirigides tant a escolars com al públic en general amb el propòsit de donar a conèixer el món de l'energia, en el sentit més ampli, tractant aspectes que van des de l'estalvi energètic en la llar, fins al funcionament de les centrals elèctriques, entre d'altres.

Fa poques setmanes Endesa Educa va celebrar la 'Reserva 8.000' de les seves activitats educatives. Ho va fer amb la visita d'un grup d'alumnes de quart d'ESO del col·legi Sant Josep Obrer de Palma, que varen participar en una activitat a la central de cicle combinat de Cas Tresorer, un dels llocs on s'ofereixen activitats educatives, juntament amb el centre de formatiu d'Endesa situat a Sant Joan de Déu, la central tèrmica d'Eivissa i el centre de control de producció i distribució elèctrica d'Endesa a Balears, situat també a les instal·lacions de Sant Joan de Déu.

Endesa Educa és el programa mitjançant el qual s'organitzen totes les activitats per als centres educatius. La companyia va agrupar totes aquestes activitats i recursos en el programa fa set anys, però ja en fa catorze que varen començar les activitats educatives a Mallorca amb l'objectiu de fomentar el coneixement de l'energia des de l'educació, oferint a tots els centres recursos i activitats educatives gratuïtes per conscienciar sobre el valor energètic i que els escolars comprenguin la necessitat d'un consum energètic eficient.

Entre els objectius del programa hi ha fomentar l'ús eficient i racional de l'electricitat, facilitar als professors activitats que permetin treballar els temes relacionats amb els recursos energètics i l'electricitat, sempre integrats en el currículum educatiu o proporcionar estratègies que permetin analitzar l'ús que fem de l'electricitat: per quina raó i com la utilitzam. Totes les activitats estan adaptades als diversos nivells educatius amb l'objectiu de facilitar als alumnes tota la informació bàsica sobre l'electricitat: què és, d'on surt i per què és tan important. El programa pretén també donar a conèixer els aspectes relacionats amb la producció, el transport, la distribució i la comercialització de l'energia elèctrica i vol promoure la presa de consciència sobre el valor de l'energia per a una millor qualitat de vida, a més de donar a conèixer l'activitat d'una empresa elèctrica com Endesa.

Aquest programa forma part d'ampli conjunt d'iniciatives d'ensenyament que, amb la denominació internacional de PlayEnergy, el Grup Enel desenvolupa des de fa deu anys amb la col·laboració d'un elevat nombre de centres educatius en els països en els quals té una més presència.

Les iniciatives de PlayEnergy ofereixen a les escoles nombroses eines per realitzar un viatge al món de l'electricitat amb visió científica i al mateix temps amb esperit de joc. Estudiants i professors tenen a la seva disposició tallers, materials educatius, lliçons i experiments sobre ciència i energia, curiositats del món i activitats per realitzar a classe.

Totes les activitats d'Endesa Educa són gratuïtes i fan possible que els escolars de les illes puguin conèixer la realitat de la producció energètica a l'illa, a més de promoure la presa de consciència sobre el valor de l'energia, tractant temes tant d'actualitat com l'estalvi energètic a casa i mostrant el funcionament d'algunes de les instal·lacions elèctriques d'Endesa a Mallorca.

Més informació:

Tel. 902 500 049

C/e. endesaeduca@endesa.es

Compartir el artículo

stats