Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

'English Day' al CEIP Binissalem

Els alumnes de sisè d'educació primària d'aquest centre participaren en una jornada lúdica que se celebra per tercer any consecutiu i els permet posar en pràctica els seus coneixements d'anglès en entorns de comunicació reals

Els alumnes durant una de les activitats organitzades a Binicanella. CEIP BINISSALEM

Un any més, i ja en van tres, els alumnes de sisè de primària del CEIP Binissalem han participat en l'English Day de l'escola. Es tracta d'una jornada lúdica i participativa en la que els alumnes d'aquest centre tenen l'oportunitat d'emprar la llengua anglesa com a llengua vehicular en contexts de comunicació reals i diferents de l'escola, amb interlocutors nadius, i així posar en pràctica els coneixements treballats a l'aula, mitjançant quatre tallers de caire eminentment actiu i participatiu.

Aquesta activitat forma part de la curolla que té el centre per augmentar la quantitat i qualitat de l'exposició dels alumnes a la llengua anglesa.

Va ser així com va sorgir la idea d'oferir des del centre altres entorns en què practicar l'idioma. Inicialment els tallers comptaren amb la participació de famílies de parla anglesa però enguany per primera vegada s'ha comptat amb la presencia de d'artistes i professionals d'un àmbit concret.

La jornada es va realitzar al casal de colònies de Binicanella (Bunyola), organitzada per les tres mestres especialistes en llengua anglesa, conegudes com a English team, i amb la col·laboració de persones natives voluntàries.

Tallers

Després d'una breu presentació sobre els tallers i els diferents ambients, el dia començà amb el taller Aromatherapy bathbombs, amb Trudy Murray de Gaia Natural Cosmetics, on els alumnes elaboraren bombes de bany amb productes naturals. Van gaudir d'un taller actiu, manipulatiu i sensorialment molt ric, expliquen des de l'escola.

El vessant més plàstic va córrer a càrrec de Natasha Hall, artista responsable del projecte Logbook: Natasha Hall and her crew, exposat recentment al Baluard. L'artista va guiar els nins en el procés de convertir els colors primaris en els colors amb què es volien expressar i de fer servir elements naturals com a fulles o branques, deixant la seva empremta en composicions abstractes.

El músic i artista multidisciplinar Daniel Alzamora Dickin ens va convidar a reflexionar sobre el la relació dels nombres i el ritme, la melodia, l'harmonia i com aquestes es poden representar mitjançant la geometria.

Els alumnes de Binissalem tengueren l'oportunitat de participar en la creació improvisada de ritmes acompanyats per tanpura (semblant al sitar), guitarra, didgeridoo i caixó flamenc.

La dansa també va tenir el seu lloc a la jornada, a través del taller Dances around the world a càrrec de la nostra auxiliar de conversa Caitlin Carpenter, que va convidar els alumnes a experimentar amb tres danses dels Estats Units, el seu país d'origen.

Una part fonamental d'aquesta jornada ha estat possible gràcies a la participació desinteressada d'aquests col·laboradors a qui el CEIP Binissalem torna agrair la seva col·laboració.

L'experiència viscuda no sols és enriquidora per a l'alumnat del CEIP Binissalem sinó també per al propi professorat especialista del centre, que ha pogut veure com els infants avancen i els motiva per cercar més oportunitats per practicar la llengua anglesa en entorns de comunicación reals com els que s'han experimentat a l'English Day.

Compartir el artículo

stats