Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats / Tradicions

Els centres educatius celebren Sant Jordi

Les escoles organitzaren firetes de llibres, i visites d'escriptors, entre d'altres activitats

Contacontes a Montuïri durant la festa de Sant Jordi organitzada pels centres educatius del poble.

Nombrosos centres educatius de l'illa s'afegiren a les celebracions de la festa de Sant Jordi amb activitats diverses organitzades amb l'objectiu d'acostar la festa del llibre i la rosa als escolars. Aquí teniu algunes de les activitats organitzades.

Els dos centres docents de Montuïri celebraren aquest diumenge al matí la festa del llibre, unint-se a la III Fira d'Entitats Locals que tengué per escenari el carrer del Molinar. Per part del col·legi públic Joan Mas i Verd, la participació corregué a càrrec de l'Associació de Pares i Mares i per part de l'escoleta municipal d'educació infantil Sa Gallineta Rossa, de l'Associació Zero-Tres. A les dotze, hi hagué una animada sessió de contacontes davant del Molí d'en Nofre.

Les visites d'escriptors a centres educatius durant la setmana de Sant Jordi són una altra de les activitats destacades. El CEIP Son Oliva de Palma va rebre la visita de Gabriel Janer Manila, que va oferir una xerrada als alumnes de sisè. Durant el curs, a l'àrea de llengua catalana, aquests alumnes han treballat la Història de Mallorca,publicada per l'autor. Per això, el centre el va convidar a fer una xerrada en la qual respongué ampliament a les preguntes dels alumnes i els animà a mantenir-se sempre a prop dels llibres, com si fossin un amic.

El també col·laborador de DIARIO de MALLORCA, inicià la conferència amb un conte de la literatura oral que li explicà un jove del Zagreb i, després d'haver respost totes les preguntes dels alumnes, finalitzà amb una altre història sobre els recursos que usà un llibreter per tal de superar les adversitats que se li presentaren. A més, abans d'anar-se'n, oferí una primícia als escolars: ara treballa en les seves memòries, que aviat seran a les lliberies.

El col·legi Sagrat Cor de Palma fou un altre dels centres que organitzà activitats per Sant Jordi.

Organitzades pel Club de Lectura del centre amb l'objectiu d'apropar els llibres i la lectura als alumnes, les activitats s'iniciaren amb la lectura d'un pregó i també es recità un poema de Gustavo Adolfo Becker per la megafonia del centre. Després, els escolars poguren gaudir d'una fireta de llibres i participar en diversos tallers com els de confecció de punts de llibre o de la construcció de mini llibres. També hi va haver contacontes, exposicions de llibres i de treballs sobre poesia d'alumnes d'ESO, intercanvis de llibres de lectura recreativa i un gran mural on els alumnes podien escriure quin és el seu llibre preferit.

Compartir el artículo

stats