Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

El Parlament, obert als centres educatius

Centenars d´alumnes coneixen la història de la cambra autonòmica cada any en les visites que s´organitzen

Visita al Parlament d´un grup d´alumnes de 6è de primària del CEIP Jaume I de Palma.

El Parlament de les Illes Balears, situat a l´antic edifici del Círculo Mallorquín, és obert a les visites dels ciutadans, i especialment dels alumnes de tots els centres educatius de les illes.

De fet, l´any passat s´organitzaren 193 visites guidades a la institució per a grups (tant escoles i instituts, com altres grups de gent gran, associacions i entitats diverses), fet que va suposar que 5.190 ciutadans visitassin el Parlament i en coneguessin la història.

Enguany, continua obert el programa de visites, que després de les vacances de Nadal s´inicià amb la d´un grup d´alumnes de quart d´ESO del CC Aula Balear de Palma i ha continuat els darrers dies amb altres centres de tota l´illa.

Per a la visita, els grups han de ser d'entre 12 i 35 persones i és possible concertar més d´una visita per entitat o centre educatiu si el nombre n´és superior. La durada de la visita és d´una hora aproximadament i consisteix en un recorregut per les principals sales de la seu del Parlament i en l´explicació del funcionament, l´organització i la composició de la cambra, així com de la història de l´edifici abans i des que fou declarada seu del Parlament de les Illes Balears.

Cort, Consell i Parlament

La visita al Parlament també es pot combinar amb la que s´ofereix a través del programa Palma Educa, titulada ´Palma, seu d´institucions´ i que permet conèixer i visitar el mateix dia els edificis de tres institucions: l´Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Parlament de les Illes Balears. Aquestes visites van adreçades a alumnes d´educació secundària, batxillerat, cicles formatius, educació d´adults i educació especial.

En aquest cas, aquesta triple visita s´ha de concertar a través del programa educatiu Palma Educa (www.palmaeduca.cat), on també hi ha moltes altres activitats per a centres educatius que ofereix l´Ajuntament de Palma durant tot el curs.

Visites al Parlament:

C/e. visites@parlamentib.es

Tel. 971 228 281

Compartir el artículo

stats