Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Educant en solidaritat i comerç just

S´Altra Senalla de Palma i Manacor i Casal de la Pau i Finestra al Sud d´Inca ofereixen tot el curs nombroses activitats als centres escolars per fomentar el consum responsable i el comerç just entre els alumnes de tots els nivells educatius

Paradeta de material sobre comerç just al CEIP Migjorn d´Inca el Dia del Llibre.

Consum responsable i comerç just, dos conceptes tan d´actualitat que moltes vegades són usats sense saber ben bé què signifiquen. Per donar a conèixer entre els alumnes mallorquins què és el comerç just, entès com a eina per canviar la situació de pobresa dels països del sud derivada de les relacions comercials amb els del nord, la Federació S´Altra Senalla -que agrupa S´Altra Senalla de Palma i Manacor i Casal de la Pau i Finestra al Sud d´Inca- ha preparat un ambiciós programa educatiu que es desenvoluparà durant tot el curs i al qual es poden apuntar tots els centres que ho desitgin.

A més de difondre el comerç just, les activitats proposades també pretenen que els alumnes aprenguin a consumir de manera responsable, respectant la diversitat cultural i fomentant el treball en equip, la cooperació i la igualtat entre els companys.

Cada una de les entitats de la Federació S´Altra Senalla oferirà diverses activitats als centres educatius dels municipis de la seva comarca. Així, S´Altra Senalla de Palma continuarà oferint les activitats del programa educatiu que inicià fa diversos cursos i que inclou activitats per a totes les edats com xerrades i taules informatives als centres o el berenar solidari. A més, fins a 12 anys, s´ofereix una ludoteca i un taller d´alimentació i , a partir aquesta edat, es pot sol·licitar l´exposició ´I tu, consumeixes just?´ o el taller ´Consum responsable i comerç just´.

S´Altra Senalla de Manacor ofereix també nombroses activitats. Per a educació infantil i primària ha preparat diversos contacontes i tallers, com el dedicat al consum responsable o a la xocolata. També ofereix berenars solidaris de comerç just i exposicions. Per a secundària, batxillerat i cicles formatius, a més de tallers, xerrades i berenars de comerç just, s´ofereix un cinefòrum.

Finalment, Casal de la Pau i Finestra al Sud d´Inca també ofereix tallers, paradetes i xerrades sobre associacionisme, drets humans i comerç internacional.

Com a novetat d´aquest curs, S´Altra Senalla s´ha marcat també com a objectiu arribar a la població adulta. Ho farà amb activitats als Centres d´Educació d´Adults (CEPA) i amb les associaciones de pares (Apimas). A més, també continua oberta la campanya Centres Educatius per un Comerç just, que pretén concedir una distinció als centres educatius que destaquin per la seva implicació en el comerç just, bé sigui incorporant productes de comerç just en l´activitat diària del seu centre, bé sigui sensibilitzant la població escolar mitjançant les activitats educatives.

Compartir el artículo

stats