Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Sant Antoni i el dimoni, a les escoles

Els centres educatius mallorquins celebren la festa més tradicional de l´illa amb voluntat de donar-la a conèixer als alumnes

Sant Antoni i els dimonis dins una aula del CEIP Jaume I de Palmanova CEIP Jaume I

Com és habitual al llarg de tot el curs, els centres educatius celebren les festes tradicionals de l´illa i, d´entre totes, Sant Antoni és una de les més destacades.

Gairebé totes les escoles han organitzat activitats per celebrar, i alhora donar a conèixer als alumnes la festa de Sant Antoni.

Una de les que celebrà la festa fou el CEIP Jaume I de Palmanova. Ho va fer el divendres passat quan Sant Antoni i el dimoni anaren a l´escola acompanyats d´un grup de xeremiers. Els responsables d´aquest centre afirmen que amb les activitats pretenen acostar els infants a la nostra cultura i al coneixement d´elements culturals relacionats amb la festa de Sant Antoni (història dels costums, gloses,...). Tots els alumnes, vestits de dimonions amb caretes fetes per a l´ocasió participaren en l´encesa d´un fogueró gran, en la cremada de dimonis i en una bona berenada.

Una altra escola que també va celebrar Sant Antoni, en aquest cas per tercer any consecutiu, foren els centres del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma. Tant els alumnes de primària com els de secundària, d'ESO i batxillerat, varen tornar a gaudir de la festa. Els alumnes també varen preparar gloses a l'aula la setmana prèvia a la festa que recitaren en rotllanes. A més, no hi faltaren els tradicionals foguerons, la torrada de pa amb botifarró i llonganissa. Una colla de dimonis, una de xeremiers i els alumnes de música del centre, que prepararen una batucada animaren la celebració santantoniera.

Compartir el artículo

stats