Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Orsai

Les malediccions tenen data de caducitat

Les malediccions tenen data de caducitat

Els afeccionats atlètics ja començam a acceptar la nostra mala sort, aquella que fa que quan arribem els moments decisius no siguem capaços de treure'n profit. No sabem què pot haver causat aquest infortuni que ens persegueix any rere any. Hem jugat 13 play-off d'ascens a Segona B i només hem pujat a 2. Hem participat a 3 play-off d'ascens a Segona A i encara no hem pujat.

No sabem si ens passa el mateix que a la selecció Australiana, que es va classificar per primera vegada per una copa Mundial l'any 1966. La llegenda conta que feren un pacte amb un bruixot per classificar-se en el de Mèxic de 1970. Però l'equip mai va pagar al bruixot, per la qual cosa va rebre una maledicció. Austràlia no va tornar a classificar-se per un mundial fins 36 anys més tard. Si qualque balearico va quedar a deure res a la màgia negre, per favor que ho pagui ara mateix.

Tampoc tenim coneixement de si ens passa el mateix que al Derby County que per construir el seu estadi l'any 1895 hagueren de desallotjar un assentament gitano. Es comenta que aquests maleïren a l'equip irlandès amb 100 anys de mala sort sense guanyar una FA Cup. En aquest temps només l'any 1946 l'han guanyada. Si l'Atlètic Balears té algun front obert amb qualsevol ètnia demanaria que es fessin les passes necessàries per arreglar-lo de forma immediata.

O és possible que fos una entrenador enfadat, com «la maledicció de Béla Guttmann» al Benfica. L'any 1962 el Benfica era el rei d'Europa, acabava de guanyar la seva segona Copa d'Europa, però les desavinences varen fer que fessin fora el seu entrenador hongarès. Béla Guttmann va partir dient que sense ell l'equip portuguès no tornaria a guanyar cap competició europea. Des d'aquell moment el Benfica ha perdut 8 finals europees. Pregaria a qualsevol entrenador ofès que ens perdoni els nostres pecats i no ens faci patir encara més.

Sigui el que sigui ja no ens ve de nou. Ja sabíem que no seria fàcil. Hem esgotat la primera opció però encara ens en queda una altra. És el que té fer campions de lliga. Quan el Derby County va guanyar la final de 1946, abans de posar-se per davant el marcador, hi va haver una pilota que just quan semblava que seria gol va rebentar literalment. Tots pensaren que era cosa de 'la maledicció'. Finalment aconseguiren aquell campionat. L'Atlètic ha perdut un partit, però les malediccions, com saben bé els aficionats del Derby County, no duren per sempre.

Compartir el artículo

stats