Què els aficionats triin un nom o un altre per a les seves penyes? Idò depèn... Alguns són molt divertits com el de la 'Peñi' de Fuenlabrada que va néixer en honor a l'utiller del Getafe C.F. Altres neixen per pura casualitat com el de la Penya Comando Caicedo de Llevant que, quan va partir el davanter equatorià, els va pegar per cantar "Sí, sí, sí, que vuelva Charlie Sheen", un crit de guerra que es va convertir en el seu nom.

Tots els clubs seriosos tenen normativa per a les seves penyes i naturalment per al nom que els han de posar. La majoria no deixen que es pugui utilitzar el nom de cap jugador, ni en actiu ni retirat, del club. És comprensible perquè que hauria passat amb la penya blaugrana Luis Figo o amb una peña madridista Mourinho si aquest hagués acabat entrenant el Barça. Precisament el Barça ha inaugurat una penya dedicada a Messi però, per no posar el seu nom, l'han batiada com a 'Penya Blaugrana La Pulga de Castelldefells'. Fins i tot es pot donar el cas hipotètic d'una penya amb el nom d'un jugador que no arribi a debutar, en aquest cas l'errada podria ser estratosfèrica.

La penya de l'Atlètic Balears a la qual pertany, la batiàrem l'any 2015 com a Jogo Bonito. L'any passat parlant amb en Mànix, quan ell me va demanar pel nom de la meva penya, me va dir: "jogo bonito y nosotros...no encaja mucho". Realment durant aquests cinc anys de vida hem cregut que havíem errat amb el nom. La trajectòria de l'equip era de patiment i de joc roquer. Però la paciència és un art que s'ha de cultivar i aquest any veim un futbol de qualitat. Ahir no va ser una excepció, durant moltes fases dominàrem el partit a plaer i el 2-0 va quedar curt. Definitivament a Jogo Bonito encertàrem amb el nom.