Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | D'aquí i d'altres indrets

El programa del concert que la Simfònica ens proposa avui horabaixa en el Trui Teatre de Palma, es pot qualificar d’eclèctic, ja que seran quatre obres de diferents èpoques i estils les que es podran escoltar.

Per començar, una Obertura de Carl Maria von Weber, el considerat creador de l’òpera romàntica alemanya. Es tracta de l’Obertura que el compositor escriví per Oberon, una òpera composta pocs anys després d’El caçador furtiu, i en la qual apareixen personatges d’entitat sobrenatural que trobam també a El somni d’una nit d’estiu de Shakespeare.

Després i amb el solista Kian Soltani, Pablo Mielgo dirigirà un dels concerts per a violoncel més emblemàtics i interpretats, el que escriví Dvorak pel l’instrumentista Hanuš Wihan el 1896. Estructurat en tres moviments, hi trobam referències a una cançó escrita anys abans.

A la segona part el Ritual de pagesia de Baltasar Samper, ara que, a poc a poc, es nota la importància que ha tengut haver recuperat tota la partituroteca que els hereus del compositor mallorquí tenien a Mèxic.

Aquesta partitura fou estrenada el 1935 per l’Orquestra Pau Casals i consta de tres moviments que mostren musicalment aspectes de les feines del camp illenc així com el retorn a la casa després d’un jorn de feina. El temes que utilitza Samper provenen de la música popular mallorquina, tot i que elaborats segons el seu estil, propi del postimpressionisme.

I per acabar, la Simfonía Sevillana de Joaquín Turina, en la qual també es noten elements provinents de la música popular, en aquest cas l’andalusa.

Compartir el artículo

stats